زمانیکه رمزهای عبور (پسورد Password) شما ضعیف باشند، خود را در معرض خطر قرار داده اید و احتمال دارد اکانت ها اینترنتی و مالی شما توسط دیگران مورد استفاده قرار گیرند. مطمئنا بسیاری از شما در مورد روشهای ساخت یک رمز عبور قوی مقالاتی خوانده اید که به شما توصیه می کنند طول رمز عبور را افزایش دهید، از ترکیب حروف، اعداد و سمبل ها استفاده کنید و از بکار گرفتن رمزهای عبور ساده و قابل حدس زدن مانند شماره شناسنامه، تاریخ تولد و ... خودداری کنید.
بنابراین فکر نکنید این مطالب و مقاله برای شما تکراری است. بر اساس مصاحبه هایی که با مردم انجام شده، این موضوع مشخص است که افراد معمولا در مورد روش های خلاقانه برای داشتن رمزهای عبور قوی اطلاعات کافی ندارند و نمی دانند در این زمینه باید چه کاری انجام دهند. یک رمز عبور قوی به نگهداری امن تر اطلاعات و سرمایه شما کمک بسیار زیادی خواهد کرد.
یکی از آسان ترین مراحلی که می توانید برای جلوگیری از لو رفتن رمز عبورتان انجام دهید، این است که پسوردهای قوی تری ایجاد کنید. اینکه باید چگونه این کار را انجام دهید، موضوعی است که شما در این مقاله با آن آشنا میشوید.
۱- استفاده از رمزهای عبور طولانی
زمانی رمزهای عبوری با طول ۶ تا ۸ کاراکتر کافی بود اما حالا متخصصان امنیتی توصیه می کنند که رمزهای عبوری به طول حداقل ۱۲ تا ۱۴ کاراکتر انتخاب کنیم تا بدین طریق اطمینان حاصل شود که رمز ما امنیت بیشتری دارد.
هرچه تعداد کاراکترهای رمز عبور بیشتر باشد، احتمال کرک و هک شدن آن کمتر و کمتر خواهد شد. بالعکس هرچه تعداد کاراکترهای رمز عبور کمتر باشد، حدس زدن آن برای یک هکر آسان تر خواهد بود. هکرها از نرم افزارهای خاصی برای حدس زدن رمز عبور استفاده میکنند که هرچه از پسوردهای طولانی و پیچیده استفاده کنید، احتمال حدس زدن رمزتان صفر میشود.
۲- از رمزهای عبور آسان و قابل حدس زدن استفاده نکنید
بسیاری از افراد و مخصوصا خانم ها از رمزهای ضعیفی استفاده می کنند مانند شماره شناسنامه، تاریخ تولد، تاریخ ازدواج، سال تولد، اسم فرزندان، نام همسر و ... اینگونه رمزهای عبور توسط دیگران قابل تشخیص و حدس زدن است. همچنین رمزهای عبور ضعیفی نظیر 12345 و 123456789 و کلمه password از رایج ترین رمزهای عبوری هستند که بسیاری از کاربران از آن ها استفاده می کنند.
نکته مهم دیگری که باید به آن توجه کنید اینست که اطلاعاتی را که در شبکه های اجتماعی به اشتراک گذاشته اید؛ نباید در رمزهای عبور خود استفاده کنید. این مورد به خصوص در مورد انتخاب رمز عبور حساب بانکی شما بسیار اهمیت دارد.
«قربانی بودن در یک کلاهبرداری مالی، می تواند یک تجربه بسیار ناخوشایند باشد. وقتی که می توان با رعایت کردن چند مورد ساده امنیت خود را به میزان قابل توجهی افزایش داد؛ چرا با انجام ندادن این کار خود را در معرض خطر قرار دهیم؟»
صبر و حوصله بیشتری داشته باشید. وقت بیشتری برای انتخاب یک رمز عبور قوی صرف کنید تا از خطر هک شدن توسط دیگران در امان باشید. سعی کنید رمزی را انتخاب کنید که فکر می کنید شخص دیگری نمی تواند آن را حدس بزند.
۳- در انتخاب رمزهای عبور، از جملات استفاده کنید، نه کلمات
بسیاری از متخصصان می گویند اگر در انتخاب رمزهای عبور خود به جای استفاده از کلمات از جملات بهره ببریم؛ باعث خواهد شد تا امنیت آن افزایش یابد. این نوع انتخاب رمز عبور درواقع یک رمز عبور پیچیده است. یکی از راههای استفاده از این روش اینست که جملات و نقل قول های مورد علاقه خود را که در کتاب ها و فیلم های مختلف شنیده اید و می توان آن ها را به راحتی به خاطر سپرد، با یکسری از کاراکترهای دیگر ترکیب کنید تا به این طریق بتوانید بهترین و قوی ترین رمزهای عبور را تولید کنید. مثلا اعداد، حروف بزرگ و کوچک و کاراکترهای مختلف را در کنار جملات بکار ببرید تا رمزهای عبورتان پیچیده تر شوند.
۴- در رمز عبور از کاراکتر فاصله استفاده کنید
هنگامی که از جملات به عنوان رمز عبور استفاده می کنید، استفاده از کاراکتر فاصله را فراموش نکنید. در صورتی که از کاراکتر فاصله استفاده کنید، بسیاری از ابزارهای تشخیص رمز عبور قادر به شناسایی رمز عبور شما نخواهند بود؛ زیرا همین کاراکتر به پیچیده تر شدن عبارات انتخاب شده کمک می کند.
۵- رمز عبور ایمیل خود را جدی بگیرید
بسیاری از هک شدن حسابهای مالی افراد شامل رمز حساب های بانکی، کارت های اعتباری و دیگر اطلاعات مهم و حساس از طریق دسترسی به ایمیل آن افراد صورت گرفته است چون در بسیاری از موارد یک نسخه از اطلاعات حسابهای بانکی و اطلاعات حساس کاربری برای فرد متقاضی ایمیل میشود و وی فراموش می کند که ایمیلها را پاک کند. و بدین طربق با دسترسی هکر به ایمیل، احتمال دارد سایر حسابهای کاربری افراد به خطر بیافتد.
از آنجا که معمولا ایمیل یکی از مهم ترین گزینه ها برای بازیابی رمز عبور سایر حساب های کاربری است؛ باید سعی کنید تا آنجا که امکان دارد یک رمز عبور امن، قوی و پیچیده برای آن تعیین کنید. بسیاری از سرویس های بزرگ ارائه دهنده خدمات ایمیل از سیستم های تعیین هویت چندمرحله ای استفاده می کنند. استفاده از این سیستم های چند مرحله ای باعث می شود تا یک لایه محافظتی اضافه برای دسترسی به رمز عبور و ایمیل شما سد راه هکرها شود. اگر این قابلیت برای ایمیل شما فعال نیست، حتما با ورود به بخش تنظمیات ایمیل خود آنرا فعال کنید.
۶- تغییر دوره ای رمز عبور و عدم استفاده از رمزهای عبور یکسان
بسیاری از افراد، از یک رمز عبور مشابه برای تمامی حساب های کاربری شان استفاده می کنند. اگر شما جزو این دسته افراد هستید، مورد تشویق هکرها قرار میگیرید و باید به شما آفرین گفت! چون در واقع شاه کلیدی برای هکر محیا کرده اید که در صورت دسترسی به آن، وی می تواند به همه حساب های شما دسترسی داشته باشد.
پیشنهاد متخصصان امنیتی اینست که در هر ۶۰ تا ۹۰ روز، نسبت به تغییر رمز عبور خود اقدام کنید. اما باید به این نکته توجه داشته باشید که باید رمز عبور جدید خود طبق مواردی که در بالا بدان ذکر شد، از نوع امن و پیچیده انتخاب کنید. اگر رمز جدیدتان آسان تر از رمز عبور کنونی شما باشد، بهتر است این کار را انجام ندهید.
تنبلی را کنار بگذارید. صبر و حوصله داشته باشید و سعی کنید برای هرکدام از اکانت های خود یک رمز عبور مجزا و امن و قوی تعیین کنید و از یک رمز یکسان برای چند حساب کاربری استفاده نکنید.
امتیاز و دیدگاه کاربران
۰
از
۵0 نفر امتیاز دادهاند
قدرت
3.5
دیدگاه خود را درباره این مطلب بیان نمایید
مرتب سازی دیدگاه ها براساس:
جدیدترین دیدگاه ها
مفید ترین دیدگاه ها
دیدگاه خریداران
آیا این دیدگاه برایتان مفید بود؟
5
5