همه چیز در مورد خودروهای خورشیدی
انرژی های تجدید پذیر امروزه به شکل گسترده در کانون توجه قرار گرفته اند. با توجه به مصرف انرژی بالایی که امروزه صنایع و ماشین آلات مختلف دارند، مهندسین و تکنسین های حوزه ساخت خودرو به فکر تولید خودروهای خورشیدی هستند. در واقع ضرورت تبدیل انرژی خورشیدی به انرژی مکانیکی به گونه ای است که امروزه درصد بسیار زیادی از خودروسازان مشغول به تحقیق و توسعه در زمینه ساخت خودروهای خورشیدی بوده و قصد دارند در آینده ای نزدیک، حجم زیادی از محصولات خود را به بازار ارائه دهند.
خودروهای خورشیدی در واقع یک مدل از خودروهای برقی هستند که می توانند برای تبدیل انرژی خورشیدی به الکتریسیته از سلول های فتوولتائیک بهره مند شوند. نوع ساخت این خودروها به گونه ای است که در باتری تعبیه شده انرژی ذخیره شده و برای راه اندازی آن در زمان نیاز می تواند عملکرد مناسبی داشته باشد. بسیاری از دانشمندان خوشبین هستند که با تولید گسترده خودروهای خورشیدی در آینده ای نزدیک حجم زیادی از آلودگی هوا را کاهش دهند. علاوه بر این برای حذف صداهای مزاحم ساخت خودروهای خورشیدی به بهترین شکل می تواند اثرگذار باشد.
کار ساخت خودروهای خورشیدی به کجا رسید؟
همانگونه که عنوان شد بسیاری از خودروسازان در حال تحقیق و توسعه در مورد ساخت خودروهای خورشیدی هستند. با این که بسیاری از این پروژه ها در بررسی اولیه قرار داشته و نمونه های تولیدی خود را به نمایش می گذارند، خودروسازان سعی کرده اند برای ساخت خودروهای خورشیدی از اتومبیل های هیبریدی پیروی کرده و با این فناوری بخش زیادی از انرژی لازم جهت شارژ باتری را فراهم خواهند کرد. پنل نصب شده بر روی سقف ماشین کمک می کند تا انرژی مورد نیاز بهینه سازی شده تا در مواقع لازم مورد استفاده قرار گیرند.
مزایا و معایب خودروهای خورشیدی
بدون تردید ساخت این محصولات علاوه بر اینکه مزایا و طرفدارانی به خود جذب خواهد کرد، دارای معایبی نیز خواهد بود. با توجه به اینکه امروزه بسیاری از ماشین آلات موجب آلودگی هوا و اکوسیستم می شوند، ساخت خودروهای خورشیدی به بهترین شکل می تواند مشکلات این زمینه را کمتر کند. علاوه بر این، صرفه اقتصادی بسیار بالایی که خودروهای خورشیدی برای کاربران دارند موجب می شود که در آینده ای نه چندان دور بسیاری از افراد ترجیح دهند از این محصولات استفاده کنند.
عدم تولید گازهای آلاینده و همچنین آلودگی صوتی از دیگر ویژگی ها و مزایای خودروهای خورشیدی به شمار می روند. ساخت خودروهای خورشیدی به شکلی است که هیچ گونه هزینه های اضافی برای تعمیرات گسترده برای افراد در پی نخواهد داشت. تنها قطعه ای که پس از مدت زمان خاصی نیاز به تعویض دارد، باتری خودرو خواهد بود.
مشکلات پیش روی خودروهای خورشیدی
این که چرا تاکنون خودروهای خورشیدی به تولید انبوه نرسیده است و پیشرفت چشمگیری در زمینه ارائه آن ها به بازار مشاهده نشده، می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. یکی از مهمترین دلایل راندمان پایین پنل های خورشیدی به کار رفته در این ماشین ها به شمار می رود. در حال حاضر قدرتمندترین پنل های به کار رفته در ساخت ماشین های خورشیدی راندمانی بین ۲۰ تا ۳۰ درصد خواهند داشت. اگر قرار باشد که خودروهای خورشیدی با اتکا به نور خورشید قابلیت حرکت داشته باشند، باید یک فضای بسیار گسترده برای پنل های موجود در آن ها تعبیه شود. این شرایط موجب می شود که برای ساخت خودرو دو مشکل هزینه و وزن زیاد پیش روی خودروسازان قرار گیرد.
در عین حال نوع ساخت پنل های خورشیدی به شکلی است که دارای وزن معین بوده و قیمت بسیار بالایی نیز خواهند داشت. اگر قرار بر قرار گرفتن پنل ها بر روی تمام بدنه خودرو باشد، علاوه بر بالارفتن وزن آن، هزینه های بسیار زیادی برای افراد در پی خواهد داشت. در حالت کلی بررسی کارشناسان نشان می دهد که در کوتاه مدت نمی توان از ایده بهتری برای ساخت خودروهای خورشیدی استفاده کرد.
تاریخچه ساخت خودروهای خورشیدی
شاید برای شما نیز جالب باشد که بدانید نخستین خودروی خورشیدی در سال ۱۹۵۵ در شیکاگو طراحی و به نمایش گذاشته شده است. این خودرو توسط جنرال موتورز ساخته شده و با نام سان موبیل در ابعادی کوچک طراحی شد. با وجود اینکه این خودرو را به عنوان نخستین خودرو خورشیدی در جهان میشناسند ولی ابعاد بسیار کوچک آن اجازه و امکان رانندگی را برای افراد نمی توانست مهیا می کند با این حال گذشت زمان و پیشرفت در زمینه ساخت خودروها و لوازم هوشمند موجب شد که شرکت سونو موتورز یک محصول با قابلیت های بیشتر طراحی کند.
با وجود تمام مشکلاتی که در زمینه ساخت خودروهای خورشیدی قرار دارد، ولی کمپانی های تویوتا و هیوندای تمام تلاش خود را گذاشته اند تا بتوانند این محصولات را به شکل کاملاً مدرن و با کاربرد بالا به بازار ارائه دهند. بد نیست بدانید طبق بررسی و پیش بینی های انجام شده توسط فعالان در این زمینه، قیمت و ارزش بازار خودروهای خورشیدی به شکل سرسام آوری تا سال ۲۰۲۷ به ارزش ۶۸۹ میلیارد دلار می رسد.
نحوه عملکرد خودروهای خورشیدی
عملکرد و کارایی خودروهای خورشیدی به گونه ای است که پنل های قرار گرفته شده بر روی آن ها می توانند انرژی مورد نیاز را جذب کرده و آن را به انرژی الکتریکی تبدیل کنند. این انرژی می تواند به عنوان قوای محرکه خودرو شرایط لازم برای راه اندازی را به وجود بیاورد. پنل های نصب شده بر روی خودرو حاوی تعداد زیادی سلول فتوولتائیک بوده و می توانند با جذب فوتون ها یا اشعه های خورشیدی آن ها را به جریان مستقیم تبدیل نمایند. با این حال خودروهای هیبریدی خورشیدی به گونه ای طراحی شده اند که می توانند از طریق باتری های موجود در خودرو و برق شهری، انرژی مورد نیاز خود را تامین کنند.
سخن پایانی
بدون تردید پیشرفت در زمینه های مختلف موجب شده که بسیاری از علاقه مندان به ساخت خودروهای خورشیدی تمام تلاش خود را برای تولید گسترده این خودرو به کار برند. علاوه بر این دوستداران محیط زیست به منظور جلوگیری از آلودگی هوا حمایت های خود را از تولید خودروهای خورشیدی به شکل گسترده انجام داده اند. در عین حال خودروهای خورشیدی کمک می کنند که بشر وابستگی خاصی به سایر سوخت ها نداشته و از مزایای اقتصادی آن نیز بهره ببرد.
امتیاز و دیدگاه کاربران
۰
از
۵0 نفر امتیاز دادهاند
قدرت
3.5
دیدگاه خود را درباره این مطلب بیان نمایید
مرتب سازی دیدگاه ها براساس:
جدیدترین دیدگاه ها
مفید ترین دیدگاه ها
دیدگاه خریداران
آیا این دیدگاه برایتان مفید بود؟
5
5