علم و تکنولوژی

مبارزه اپلیکیشن های موبایل با کورونا

یکشنبه ۱۷ فروردین ۱۳۹۹ ساعت ۰۰:۰۰

مبارزه اپلیکیشن های موبایل با کورونا

مبارزه اپلیکیشن های موبایل با کورونا

روزی را تصور کنید که تمام قدرت رایانش دنیا –یعنی تقریبا 5/3 میلیارد تلفن همراه- همزمان شروع به تحقیق برای یافتن درمانی برای بیماری کرونا کرده اند.

 

فروش محصولات دیجیتال

 

فروش اقساطی محصولات دیجیتال

 

 

اکنون دست کم به لحاظ نظری با معرفی پروژۀ ROSETTA@Home این موضوع امکان پذیر شده است. پروژۀ مذکور بستری برای انجام تحقیقات دربارۀ ویروس جدید را در دستگاه های ARM 64 مهیا کرده است. بدین ترتیب هم کاربران تلفن های هوشمند و هم ابررایانه های Raspberry Pi می توانند به پژوهشگران در خصوص یافتن درمان یا واکسنی برای کرناویروس با استفاده از برنامۀ BONIC کمک کنند.

شرکت Barkeley Open Infrastructure for Network Computing به اختصار(BOINC) یکی از معروف‌ترین فعالان رایانش‌های داوطلبانه است. از پروژه‌هایی که روی پلتفرم این شرکت به انجام رسیده می‌توان به SETI@home برای تحلیل سیگنال‌های رادیویی فضایی و جست‌وجوی دیگر موجودات هوشمند، Rosetta@home  (محاسبه ساختار پروتیین‌ها) و Einstein@home  (تشخیص امواج گرانشی زمین) اشاره کرد.

طرز کار پروژۀ ROSETTA@Home بسیار شبیه به پروژۀ مشهور این روزها یعنی @Home FOLDING است که به جایگاه برتری دست پیدا کرده است.این برنامۀ محاسباتی به پژوهشگران در یافتن مشکلات و مسائلی که بر سر راه درمان یا معالجاتی که با اهداف تحقیقاتی انجام می شود – در این مورد خاص ویروس کوئید 19- کمک می کند. برای حل این مسائل، معمولا محاسبات خاصی در سطح چند ابررایانۀ انجام می شود. این برنامه در مرحلۀ بعد مسائل بزرگ را به چندین مسئلۀ کوچکتر تقسیم می کند. مسائل کوچکتر توسط کاربرانِ داوطلب رایانه های دسکتاپ به صورت گام به گام دنبال می شوند.

گفتنی است پروژۀ FOLDING@Home اخیرا 1/5 Exa FLOPS محاسبه انجام داده است که معادل قدرت ناخالص 103 ابررایانه در دنیاست در حالتی که همزمان با یکدیگر کار کنند. متاسفانه پروژۀ FOLDING@Home به تعداد 86 رایانه محدود است یعنی تنها در رایانه های دسکتاپ و سرورهای استاندارد قابل راه اندازی است، نه دستگاه های لینوکس - ARM مانند Raspberry Pi یا گوشی های تلفن هوشمند. این در حالی است که برنامۀ BONIC گنجایش کاربارهای چندین پروژۀ محاسباتی مختلف را در خود دارد. ضمن اینکه هم برنامه ای مخصوص رایانه های تک برد Raspberry Pi دارد و هم اپلیکیشنی که می توانید در تلفن همراه هوشمند خود نصب کنید.

تا به امروز کاربارهای مبارزه با ویروس کوئید در اپلیکیشن BONIC قابل راه اندازی نبود ولی به روزرسانی های جدید اجازۀ کار به پلت فرم های 64 بیتی لینوکس- ARM را هم در رایانه های تک برد Raspberry Pi و هم در گوشی های هوشمند داده است. BONIC نیز اپلیکیشن های مخصوص گوشی های هوشمند خود را فقط در دستگاه های اندرویدی به روزرسانی کرده است که در تستی که انجام دادیم توانستیم برنامه را فعال کنیم و بدون دردسر راه بیندازیم. ما متوجه شدیم که این اپلیکیشن عملکرد تلفن را به میزان قابل توجهی کند کرد ولی خبر خوب این است که می توانید میزان استفادۀ اپلیکیشن از منابع سیستم را مشخص کنید. تنظیمات دیگری نیز امکان پذیر است؛ مثلا می توانید به اپلیکیشن دستور بدهید تنها زمانی که دستگاه به شارژر یا وای فای متصل است شروع به کار کند تا عملکرد دستگاه را کمتر تحت تاثیر قرار دهد و در عین حال همزمان محاسبات خود را انجام دهد. شاید پردازنده های اصلی و گرافیکی رایانه های تک برد Raspberry Pi و گوشی های هوشمند قدرت قطعات مشابه را در رایانه های دسکتاپ نداشته باشند اما به طرز شگفت انگیزی در پردازش از خود بازدهی نشان می دهند.

برای یافتن درمان مناسب و کمک به محققین، مهم تعداد داوطلبان است که به اندازۀ کافی زیاد باشد وگرنه لازم نیست مدت زمان زیادی در روز این اپلیکیشن بر روی دستگاه های داوطلبین فعال و در حال کار باشد.

البته مطمئن نیستیم شبکۀ ROSETTA بتواند مانند FOLDING قوی و فراگیر باشد اما از آنجایی که برخی ابررایانه های دنیا با بردهای Raspberry Pi کار می کنند و به طور قطع 3/5 میلیاردگوشی تلفن هوشمند فعال در دنیا وجود دارند، درمان کرونا ویروس با حجم کاربار کم به ازای هر ابررایانه یا هر گوشی تلفن هوشمند امکان پذیر است.

امتیاز و دیدگاه کاربران

۰

از

۵

0 نفر امتیاز داده‌اند

دیدگاه خود را درباره این مطلب بیان نمایید

نظری برای این مطلب ارسال نشده است

راهنمای خرید

راهنمای خرید
۱۴۰۰/۰۲/۱۵
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۰۲/۱۵
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۰۲/۱۵
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۰۲/۲۵
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۰۲/۲۹
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۰۳/۰۳
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۰۹/۲۸
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۱۰/۰۱
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۱۰/۰۵
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۱۰/۰۷
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۱۰/۰۹
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۱۰/۱۲
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۱۰/۲۲

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب مجله آترا تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.