پربازدیدترین مطالب

علم و تکنولوژی
۱۴۰۳/۰۸/۰۸
علم و تکنولوژی

تست انواع سنسورهای گوشی هوشمند اندرویدی قبل از خرید

یکشنبه ۲۵ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۰۰:۰۰

تست انواع سنسورهای گوشی هوشمند اندرویدی قبل از خرید

تست انواع سنسورهای گوشی هوشمند اندرویدی قبل از خرید

اکثر خریداران گوشی های هوشمند قبل از خرید به میزان حافظه دستگاه، میزان باتری که مصرف میکند، رزولوشن نمایشگر، اندازه و از این قبیل موارد توجه می کنند. اما آیا تا به حال از خود پرسیده اید که دستگاه شما دارای چه تعداد حسگر یا سنسور است؟ آیا از درست کار کردن سنسورها اطمینان دارید؟ آیا ممکن است سنسورها آسیب دیده باشند؟ تست تلفن هوشمند مخصوصا کارکرده، قبل از خرید یک ضرورت است. قبل از هر چیز بهتر است با سنسورهای مختلف گوشی های اندروید نسل جدید آشنا شوید.

بیشتر بخوانید : چگونه گوشی را فلش کنیم؟

اگر شما دارای یک گوشی پرچمدار یا رده متوسط هستید، به احتمال زیاد دستگاه شما دارای تمامی یا اکثر این سنسورها هست. گوشی های رده پایین ممکن است مجهز به تمامی سنسورها نباشند.

شتاب سنج (Accelerometer Sensor)

وظیفه این سنسور، تشخیص سرعت گوشی به هنگام حرکت است. تشخیص دهی شتاب سنج در هر حرکت دستگاه انجام می شود. برای اینکه تشخیص دهی سنسور به وضعیت پایدار برسد، گوشی را به صورت تخت روی سطح مسطح قرار دهید. این سنسور همچنین برای تعیین وضعیت سه بعدی دستگاه مثلا افقی، عمودی یا وارونه مورد استفاده قرار می گیرد.

ژیروسکوپ (Gyroscope Sensor)

سنسور ژیروسکوپ مانند شتاب سنج عمل میکند اما دقت بالایی دارد. سنسور شتاب سنج تشخیص می دهد که گوشی در فضای سه بعدی در چه وضعیتی قرار گرفته است اما نمی تواند چرخش آن را در این فضا تشخیص دهد. سنسور ژیروسکوپ جدای از اینکه وضعیت گوشی را تشخیص میدهد، همچنین تشخیص میدهد که گوشی در کدام محور در حال چرخش است. کاربرد این سنسور در بازیهای تیراندازی اول شخص و همچنین بازیهای مسابقه ای است.

مغناطیس سنج (Magnetometer Sensor)

این سنسور برای تشخیص میدان های مغناطیسی است و در اپلیکیشن های قطب نما و قبله نما به کار می رود.

حسگر تشخیص فواصل نزدیک (Proximity Sensor)

این سنسور متشکل از یک چراغ اینفرارد کوچک و یک تشخیص دهنده نور اشعه مادون قرمز است و بصورت یک LED در محل قرارگیری گوش بر روی گوشی قرار دارد، درست در کنار بلندگوهای مخصوص صحبت کردن. کاربرد اصلی این سنسور زمان مکالمه است. هنگامیکه دستگاه را بر روی گوش خود قرار می دهید، صفحه نمایش گوشی خاموش می شود و با جدا کردن دستگاه از گوش، صفحه نمایش مجدد روشن می شود.

حسگر روشنایی (Light Sensor)

این سنسور برای تشخیص میزان روشنایی محیط به کار می‌رود.

فشارسنج (Barometer Sensor)

این سنسور در گوشی های بالارده قرار دارد و کاربرد آن تشخیص ارتفاع گوشی از سطح دریا است. این سنسور مکمل GPS است.

گرما سنج (Thermometer Sensor)

سنسور گرماسنج که در اکثر گوشی های هوشمند وجود دارد، میزان گرما و دمای تلفن هوشمند را اندازه گیری میکند و برای نمایش میزان دمای باتری و داخل تلفن هوشمند به کار می رود.

سنسور گام شمار (Pedometer Sensor)

سنسور قدم شمار از سنسورهای مرتبط با ورزش و تناسب اندام است و تعداد گامهایی که کاربر برمیدارد را شمارش می کند. البته سنسور شتاب‌سنج نیز این کار را انجام میدهد اما سنسور گام شمار دقت بیشتری دارد.

سنسور تشخیص ضربان قلب

سنسور سنجش ضربان قلب سنسوری است که با کمک شمردن ضربه‌هایی که خون موجود در رگهای نوک انگشت وارد میسازد، ضربان قلب را در دقیقه اندازه گیری و اعلام می کند. این سنسور بیشتر در گوشی های گلکسی سامسونگ وجود دارد.

سنسور تشخیص اثر انگشت

این سنسور با آیفون S5 به شهرت رسید و کارش تشخیص اثر انگشت کاربر است.

سنسور تشخیص امواج مضر برای بدن

این سنسور به کمک یک دکمه و اپلیکیشن مخصوص به کاربر اعلام می‌کند که تا چه میزان امواج مخرب در محیط وجود دارد. البته این سنسور از سنسورهای نادری است که فعلا فقط شارپ در تلفنهای هوشمند خود که در ژاپن عرضه کرده است، قرار داده است.

اپلیکیشن های تست حسگر یا سنسور

برای تست و آزمایش سنسورهای گوشی های اندروید، دو اپلیکیشن معروف وجود دارد که می توانید از فروشگاه های اندروید استور دانلود و نصب نمایید. با استفاده از این اپ ها می توانید پی ببرید سنسورهای گوشی شما به خوبی کار می کنند یا خیر.

دو اپلیکیشن Sensors Test و Sensors Multitool برای آزمایش و تست سنسورها بکار میروند. اپلیکیشن Sensors Test کارایی هر سنسور را بیان کرده و حداکثر بازه کارکرد سنسور بر روی گوشی شما را مشخص می کند و توضیحات تفصیلی و مقادیر هر سنسور را ارائه می کند. همچنین مشخص می کند چه میزان از یک سنسور خاص در حال کار است. این اپلیکیشن با ارائه مقادیر عددی به شما در تشخیص درست کار کردن سنسورها کمک می کند و بهترین راه برای پی بردن کارکرد صحیح آنها، مقایسه این مقادیر با دیگر گوشی ها است.

اپلیکیشن Sensors MultiTool نتایج دقیق و عمیقی از سنسور را بررسی کرده و وضعیت هر سنسور را به صورت گرافیکی نمایش می دهد. امکان ذخیره سازی نتایج خاص مربوط به هر سنسور و تاریخچه ای از آن ها در این اپلیکیشن تعبیه شده است. این اپ ابزار بسیار خوبی برای یک بررسی کامل از سنسورهای گوناگون است.
توجه داشته باشید با مقایسه نتایج بدست آمده از تست سنسورها با گوشی های مشابه، سلامت سنسورها بهتر سنجیده میشود و اگر نتایج مربوط به هر سنسور قابل تشخیص نبود واضح است که سنسور به درستی کار نمی کند.
 

امتیاز و دیدگاه کاربران

۰

از

۵

0 نفر امتیاز داده‌اند

دیدگاه خود را درباره این مطلب بیان نمایید

نظری برای این مطلب ارسال نشده است

راهنمای خرید

راهنمای خرید
۱۴۰۰/۰۲/۲۹
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۰۲/۲۵
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۱۰/۰۷
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۱۱/۱۲
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۱۲/۰۸
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۰۳/۰۳
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۱۰/۱۲
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۱۰/۰۱
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۰۹/۲۸
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۱۰/۰۹
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۰۲/۱۵

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب مجله آترا تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.