پربازدیدترین مطالب

علم و تکنولوژی
۱۴۰۳/۰۸/۰۸
علم و تکنولوژی

افزایش عمر باتری ها با چند نکته ساده

یکشنبه ۶ دی ۱۳۹۴ ساعت ۰۰:۰۰

افزایش عمر باتری ها با چند نکته ساده

      باتری های lithium-ion که بیش از دو دهه از بکار گیری آنها می گذرد، اولین بار در ۱۹۹۱ توسط سونی در محصولاتش به کار گرفته شدند و تاکنون توانسته اند به خوبی جای خود را در تمامی محصولات باز کنند. احتمالا بزودی باید منتظر تغییرات اساسی در این تکنولوژی باشیم.
با شما هستیم با نکاتی راجع به باتری های تلفن همراه که شاید دانستن آنها برایتان جالب باشد.
آیا بعد از خرید گوشی تلفن و قبل از استفاده از گوشی آن را شارژ کنیم ؟
باتری های نسل قبل nickel cadmium بودند که دارای “memory effect” یا “اثر حافظه”  بودند، به نحوی که ظرفیت آن ها بر حسب نحوه شارژ امکان تغییر داشت. همین نکته باعث شده بود که بسیاری از افراد متخصص به کاربر ها توصیه کنند که دستگاه های خود را قبل از استفاده و برای اولین بار ساعت های بیشتری مثلا ۷ یا ۸ ساعت به صورت ممتد شارژ کنند.


      باید گفت در باتری های نسل جدید lithium-ion که مسلما قابل اعتماد تر از تکنولوژی های قبلی هستند نیاز انچنانی به انجام شارژ اولیه به مدت زمان زیاد نیست، طبق دفترچه های راهنمای آیفون و دیگر گوشی های جدید هم که قابلیت جدا کردن باتری گوشی وجود ندارد نیازی به انجام این فرآیند در استفاده اول نمی باشد.
آیا عمر باتری به مرور زمان کم میشود؟
     بله، مسلما در مرور زمان و استفاده های طولانی مدت عمر باتری کاهش خواهد یافت. در باتری های نسل جدید lithium-ion مفهومی تحت عنوان سیکل استفاده داریم که به تعداد عمر باتری در شارز کامل اطلاق می شود. مثلا به توصیه اپل در صورتی که شما ۷۵ درصد از شارژ گوشی تلفن همراهتان را در طول روز استفاده کنید، و در طول شب آن را شارژ کنید یک سیکل را از دست داده اید، اما با استفاده از ۲۵ درصد شارژ باقی مانده می توانید عمر باتری را یک روز بیشتر کنید چرا که یک سیکل را برای ۲ روز استفاده کرده اید.
    باید متذکر شویم که عمر باتری ها و سیکل های هر محصول متفاوت است، اما معمولا بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ مرتبه سیکل یا همان شارژ ۱۰۰ درصد در هر گوشی باعث افت کارایی حتی تا ۷۰ درصد خواهد شد(به زبان ساده تر بعد از ۳۰۰ یا ۴۰۰ بار شارژ و دشارژ باتری آن هم ۱۰۰ درصد باتری شما احتمالا افت خواهد کرد که میانگین آن حدود ۷۰ درصد وضعیت و ظرفیت سابق است). طبق آمار ها باتری یک گوشی نو و سالم برای شما حدود ۲ سال به خوبی روز اول کار خواهد کرد و بعد از آن دچار افت خواهد شد.
آیا به شارژ ماندن گوشی تلفن همراه باعث آسیب دیدن باتری خواهد شد؟
    قاعدتا خیر. در باتری های نسل های پیشین اتصال به منبع انرژی آن هم به مدت زیاد باعث به قولی تنبلی بیشتر در باتری می شد اما در باتری های کنونی این مورد با توجه به تکنولوژی های تعبیه شده بسیار کم رنگ است، و بلافاصله بعد از شارژ ۱۰۰ درصد منبع انرژی راه ارتباطی با باتری را از دست خواهد داد و گوشی مستقیم از منبع (شارژر) تغذیه می شود تا حداقل آسیب به باتری برسد.
    نکته قابل توجه اینکه گرم شدن باتری در حین شارژ باعث بروز مشکلات اساسی در باتری خواهد شد و حتما باید در صورت که شاهد داغ شدن گوشی هستید از اتصال مداوم و بعد از شارژ جلوگیری کنید (دلیل این مورد می تواند ایراد در اتصالات داخلی گوشی باشد که بسیار شایع است)
حتما باید گوشی کاملا خاموش شود تا دوباره آن را شارژ کنیم یا خیر ؟

    خیر باتری های جدید سیکل ۱۰۰ را رعایت میکنند، یعنی اگر باتری شما برای ۵۰۰ بار شارژ ۱۰۰% طراحی شده باشد، می توانید روی ۱۰۰۰ مرتبه شارژ ۵۰ درصد حساب کنید. اما توصیه اکید تمامی شرکت های تولید کننده این است که طبق پیام های داخلی دستگاه عمل نمایید، هر وقت پیام اتصال گوشی به شارژر را مشاهده کردید حتی الامکان، گوشی خودتان را به شارژر متصل کنید.


آیا خاموش کردن وای فای یا بلوتوس در فرآیند شارژ تاثیر دارد؟
    وای فای و یا حتی بلوتوس در حال استندبای باتری بسیار کمتری نسبت به آنتن سلولار گوشی مصرف می کنند، خاموش کردن آنها می تواند شارژ ۱۰۰% را سریعتر کنند و توجه داشته باشید که استفاده از دیتای شبکه های تلفن همراه مصرف باتری بیشتری دارد، توصیه می شود حتما قبل از اتصال به شارژر اینترنت ۳G یا ۴G را قطع کنید
 

امتیاز و دیدگاه کاربران

۰

از

۵

0 نفر امتیاز داده‌اند

دیدگاه خود را درباره این مطلب بیان نمایید

نظری برای این مطلب ارسال نشده است

راهنمای خرید

راهنمای خرید
۱۴۰۳/۰۶/۲۸
راهنمای خرید
۱۴۰۲/۰۸/۰۸

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب مجله آترا تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.