پربازدیدترین مطالب

علم و تکنولوژی

لامپ کم مصرف چیست؟ مزایا و معایب آن کدامند؟

سه شنبه ۱۴ دی ۱۴۰۰ ساعت ۱۰:۵۱

لامپ کم مصرف چیست؟ مزایا و معایب آن کدامند؟

لامپ کم مصرف چیست؟ مزایا و معایب آن کدامند؟ 

تولید لامپ های فلورسنت فشرده در اوایل دهه هشتادی میلاد توانست یک انقلاب در روشنایی به وجود آورد. مصرف بسیار پایین تر لامپ ‌های کم مصرف در مقابل لامپ های قدیمی و رشته ای موجب شد که از نام لامپ های کم مصرف به جای لامپ های فلورسنت فشرده استفاده شود. ساختار لامپ های کم مصرف مانند لامپ تخلیه الکتریکی گازی بوده که بخار جیوه موجود در گاز نئون و آرگون، به وسیله برق تحریک شده و با تولید پلاسما می ‌تواند از خود اشعه فرابنفش منتشر کند. ماده فلورسنت به کار رفته در این لامپ موجب می ‌شود که پرتو فرابنفش تولید شده، تبدیل به نور مرئی شود و با ایجاد تغییراتی در این پرتو می‌توان این نوع لامپ ‌ها را با رنگ های مختلف مانند سفید، قرمز، سبز، زرد و آبی تولید کرد. بررسی مزایا و معایب لامپ کم مصرف نشان می دهد که در مقایسه با لامپ‌ های رشته ‌ای و قدیمی می تواند عملکرد بهتری در زمینه های مختلف برای مصرف کننده داشته باشد.

بدون تردید نیاز مبرم انسان ها به ایجاد روشنایی مصنوعی موجب می شود که در شهرها نیز از نورپردازی های مختلف استفاده شود. شکل لامپ ها امروزه با تغییرات فراوانی مواجه شده و روز به روز این صنعت در حال پیشرفت است. این لامپ ها علاوه بر اینکه می‌ توانند نور مورد نیاز شما را در فضاهای مختلف ایجاد کنند، در مصرف برق نیز به بهترین شکل عمل خواهند کرد.

ساختار لامپ کم مصرف

نوع قطعات به کار رفته در لامپ کم مصرف نشان می‌ دهد که تفاوت عمده ای با لامپ های قدیمی و رشته ‌ای دارد. در ساخت این لامپ از یک اتصال دهنده به سوکت برق به همراه الکترود بهره برده می‌ شود. علاوه بر این، مدار ترانسفورمر برای تنظیم عملکرد و همچنین لوله های شیشه ای با روکش داخلی از دیگر قطعات تشکیل دهنده لامپ کم مصرف به شمار می‌روند.

نحوه عملکرد لامپ کم مصرف

لوله شیشه ای یا حباب لامپ به کار رفته در لامپ کم مصرف با استفاده از گاز جیوه پر شده و هنگامی که اقدام به روشن کردن لامپ می‌نمایید، جریان برق از بالاست الکتریکی عبور خواهد کرد. این عمل موجب می شود که با تحریک جیوه درون لوله، نوری در محدوده نامرئی ایجاد شود. با توجه به اینکه در درون حباب و لوله لامپ کم مصرف یک پوشش فسفری وجود دارد، موجب می ‌شود تا پرتو فرابنفش تولید شده در محدوده مرئی قرار گرفته و ما بتوانیم از قابلیت های لامپ کم مصرف استفاده نماییم.

مزایا و ویژگی های لامپ کم مصرف

بررسی ویژگی ها و مزایای لامپ کم مصرف نشان می دهد که به خوبی می تواند حجم زیادی از نیازهای مصرف کننده را در مقایسه با لامپ های قدیمی برطرف کند.

نور یکنواخت

مدارهای الکترونیکی مورد استفاده در این لامپ ‌ها در فرکانس بالا عمل کرده و نوری که از لامپ های کم مصرف تولید می شود دارای کیفیت بسیار بالاتری نسبت به لامپ های معمولی است.

علاوه بر این نور یکنواخت ایجاد شده بدون لرزش می‌تواند در محیط مورد استفاده قرار گیرد.

حذف اثر استروبوسکوپی

همانگونه که می دانید در لامپ های قدیمی، اثر استروبوسکوپی مشکلاتی را برای افراد به وجود می آورد. به این علت در ساخت لامپ های کم مصرف با حذف این اثرگذاری می توانیم محیطی ایمن و مطمئن را برای خود فراهم کنید.

میزان شار نوری

در مقایسه با لامپ های قدیمی و رشته‌ ای، این نوع لامپ میزان نور بیشتری از خود توزیع خواهد کرد. به عنوان مثال اگر یک لامپ رشته ای 100 وات را خریداری کنید، شار نوری موجود در آن ۱۲۰۰ لومان خواهد بود. در حالی که می توانید این مقدار شار نوری را از یک لامپ کم مصرف ۲۰ وات دریافت نمایید.

عدم ایجاد حرارت

در مقایسه لامپ کم مصرف با لامپ های قدیمی به خوبی می ‌توان بیان کرد که این نوع لامپ حرارت های مزاحم را با کمترین مقدار در محیط تولید خواهد کرد. لامپ های رشته ای بخش زیادی از توان ورودی خود را که بیش از ۹۵ درصد است را به گرما تبدیل کرده و موجب افزایش دمای محیط می شوند. با این حال در لامپ کم مصرف این میزان به کمترین حد خود رسیده و شما می توانید هزینه تهویه را به مقدار کافی کاهش دهید.

عمر لامپ

یکی دیگر از مزایای لامپ کم مصرف در مقایسه با لامپ های قدیمی، بهره مندی از عمر بسیار بالاتر خواهد بود. معمولا طول عمر لامپ های کم مصرف در مقایسه با لامپ ‌های رشته ‌ای ۸ برابر بوده و شما برای تعویض لامپ های کم مصرف هزینه های کمتری پرداخت خواهید کرد.

امکان انتخاب رنگ

بسیاری از افراد مایلند که برای طراحی دکوراسیون منزل خود از لامپ های رنگی بهره مند شوند.

در عین حال لامپ ‌های کم مصرف به شما این امکان را می دهند که متناسب با دکوراسیون داخلی منزل و سلیقه خود، می توانید آن ها را در رنگ های مختلف خریداری کرده و در ساختمان مورد نظر نصب کنید.

از دیگر مزایای لامپ کم مصرف در مقایسه با لامپ های قدیمی می ‌توان به کاهش هزینه‌ های برق مصرفی، کاهش آلودگی ‌های مربوط به تولید برق و بهبود روشنایی اتاق اشاره نمود.

معایب لامپ کم مصرف

با وجود اینکه خرید لامپ کم مصرف می ‌تواند مزایایی گسترده ‌ای برای شما داشته باشد، ولی این نوع لامپ ها نیز به نسبت به عملکرد خود دارای معایبی هستند. به عنوان مثال استفاده از لامپ کم مصرف در فواصل کمتر از ۳۰ سانتی متر برای افراد ممکن است مشکلاتی به وجود آورد. علاوه بر این برای جلوگیری از پخش شدن جیوه موجود در لامپ ها، از شکستن آن ها نیز باید خودداری کنید. افرادی که از بیماری‌ های پوستی و بیماری ‌های خاص رنج می برند قبل از استفاده از لامپ‌ های کم مصرف باید با پزشک خود مشورت نمایند.

اگر در فضای کوچک مشغول به زندگی هستید، توصیه ما به شما این است که از تعداد لامپ های کم مصرف به مقدار پایین بهره ببرید.

نکات مهم برای خرید لامپ کم مصرف

چنانچه قصد خرید لامپ کم ‌مصرف را دارید باید نکات مختلفی را در نظر داشته تا بتوانید یک محصول متناسب با نیاز خود خریداری نمایید. توجه به توان مورد نیاز شما در ساختمان مد نظر و همچنین توجه به شکل ظاهری از نکاتی به شمار می ‌روند که هنگام خرید لامپ کم مصرف باید در نظر داشته باشید. علاوه بر این، شار نوری مورد نیاز خود را باید در نظر داشت تا متناسب با آن اقدام به خرید لامپ نمایید. سعی کنید هنگام خرید لامپ کم مصرف اطمینان حاصل کنید که لامپ خریداری شده دارای گارانتی است.

امتیاز و دیدگاه کاربران

۰

از

۵

0 نفر امتیاز داده‌اند

دیدگاه خود را درباره این مطلب بیان نمایید

نظری برای این مطلب ارسال نشده است

راهنمای خرید

راهنمای خرید
۱۴۰۰/۰۲/۲۹
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۰۲/۲۵
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۱۰/۰۷
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۱۱/۱۲
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۱۲/۰۸
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۱۰/۱۲
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۰۳/۰۳
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۱۰/۰۱
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۰۹/۲۸
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۱۰/۰۹
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۰۲/۱۵

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب مجله آترا تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.