پربازدیدترین مطالب

علم و تکنولوژی
۱۴۰۳/۰۸/۰۸
راهنمای خرید

نحوه تشخیص لپ تاپ کاستوم شده - لپ تاپ کاستوم شده بخریم یا نه؟

سه شنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۲ ساعت ۱۰:۱۲

نحوه تشخیص لپ تاپ کاستوم شده - لپ تاپ کاستوم شده بخریم یا نه؟

لپ تاپ کاستوم چیست؟ از کجا بفهمیم که یک لپ‌ تاپ کاستوم شده است؟ معایب لپ تاپ کاستوم کدامند؟ این سوالات ممکن است هنگام خرید لپ تاپ برای هر کاربری به وجود بیایند. هنگامی که برای خرید لپ تاپ فروشگاه‌ های مختلف و سایت‌ های فروش را زیر و رو می‌ کنید، به احتمال فراوان با اصطلاحات ناشناخته‌ ای مواجه خواهید شد. بخش زیادی از کاربران مفهوم این اصطلاحات را نمی‌ دانند. از جمله اصطلاحات ناشناخته و عجیبی که با آن روبرو می‌ شوید، لپ تاپ کاستوم خواهد بود. اگر جستجوهای زیادی برای رسیدن به پاسخ سوالات خود انجام داده‌ اید ولی به نتیجه مورد نظر نرسیده‌ اید، با ما همراه باشید تا به شما در این زمینه اطلاعات کافی ارائه دهیم.

لپ تاپ کاستوم چیست؟

قبل از اینکه به تعریف لپ تاپ کاستوم بپردازیم، ابتدا بهتر است که با معنا و مفهوم این اصطلاح آشنا شوید. کلمه Custom معنای سفارشی را می‌ دهد. به احتمال فراوان تاکنون در تنظیمات گوشی خود با کلمه Customize به معنای سفارشی شده مواجه شده باشید. این گزینه را هنگامی که قصد دارید در گوشی هوشمند خود تغییراتی اعمال کنید خواهید دید. این تغییرات می‌ توانند در ظاهر یا عملکرد گوشی باشند. اکنون می‌ توانیم به تعریف لپ تاپ کاستوم شده بپردازیم. با آترامارت فروشگاه خرید اقساطی لپ تاپ همراه باشید. 

اگر به صورت دستی یک لپ‌ تاپ را ارتقا دهند یعنی در سخت افزار آن دستکاری کنند، به اصطلاح گفته می‌ شود که لپ تاپ کاستوم شده است. به طور مثال فرض کنید که شرکت ایسر یک لپ‌ تاپ را با رم 8 گیگابایتی در بازار عرضه می‌ کند. با این حال هنگامی که قصد خرید این مدل لپ تاپ را دارید، متوجه می‌ شوید که مقدار رم آن به ۱۲ گیگابایت افزایش یافته است. این نکته را فراموش نکنید که برای همه مدل‌ ها نمی‌ توان لپ‌ تاپ کاستوم شده را در بازار مشاهده کرد. برخی از برندها لپ‌ تاپ‌ های خود را به گونه‌ ای طراحی می‌ کنند که به هیچ عنوان امکان تغییر سخت افزارها مانند حافظه رم، حافظه داخلی، سی پی یو و کارت گرافیک وجود ندارد.

در حالت کلی اکثر لپ‌ تاپ‌ ها به کاربران امکان ارتقای کارت گرافیک یا پردازنده مرکزی را نمی‌ دهند. تنها قادر هستید برخی از سخت‌ افزارها مانند حافظه داخلی و حافظه رم را ارتقا دهید.

به طور مثال اپل اخیرا جدیدترین مک بوک یا لپ‌ تاپ‌ های خود را به گونه‌ ای طراحی کرده است که به هیچ وجه نمی‌ توان سخت‌ افزارهای آن را ارتقا داد. تراشه‌ های اختصاصی M1 و M2 بر روی این سری از مک بوک‌ های اپل قرار گرفته‌ اند. با توجه به اینکه درون این تراشه همه بخش‌ ها به صورت یکپارچه قرار دارند، کاربران امکان دسترسی به حافظه رم یا حافظه داخلی را نخواهند داشت.

آیا لپ‌ تاپ‌ های کاستوم شده، دست دوم هستند؟

شاید برای شما نیز این سوال به وجود بیاید که لپ تاپ های کاستوم شده، دست دوم هستند یا آکبند؟ برای پاسخ این سوال باید بیان کنیم که لپ تاپ های کاستوم، نو هستند. در این میان شرکت‌ های وارد کننده لپ تاپ با شرکت سازنده ارتباط برقرار کرده و در خصوص ارتقاء دستگاه سوال خواهند پرسید. پس از اینکه شرکت سازنده اجازه ارتقا را به شرکت وارد کننده داخلی بدهد و اعلام کند که از نظر سازگاری با سخت‌ افزارهای مختلف، دستگاه مورد اطمینان است، بر روی آن تغییراتی اعمال خواهد شد. فراموش نکنید که با ارتقاء حافظه رم یک لپ تاپ قدیمی می‌ توان سرعت آن را نیز افزایش داد.

چرا نباید لپ تاپ کاستوم بخریم؟

لپ تاپ کاستوم شده بخریم یا خیر؟ پس از ارائه توضیحات کامل ممکن است با این سوال مواجه شوید. خرید لپ تاپ کاستوم شده همان اندازه که برای کاربران مزایای مختلفی دارد، ممکن است معایبی نیز در پی داشته باشد. از جمله این معایب می‌ توان گزینه‌ های زیر را نام برد.

امکان به کارگیری قطعه تقلبی به جای قطعه اصلی

یکی از دلایلی که به احتمال فراوان کاربران را از خرید لپ تاپ کاستوم منصرف می‌ کند، امکان استفاده از قطعه بی‌ کیفیت و تقلبی بر روی دستگاه است. به عنوان مثال برندهای مختلف مانند ایسوس، ایسر، اچ پی و لنوو برای ساخت محصولات خود از قطعاتی با بهترین کیفیت استفاده می‌ کنند. ترکیب پردازنده‌ های قدرتمند amd و اینتل در کنار حافظه‌ های SSD و کارت‌ گرافیک که برای این لپ‌ تاپ‌ ها به کار گرفته می‌ شوند، می‌ توانند یک دستگاه کامل را در اختیار کاربران بگذارند. در عین حال گاهی مواقع یک فروشنده سودجو ممکن است قطعات ارزان‌ تر و بی کیفیت‌ تر را بر روی لپ‌ تاپ به کار گیرد. آیا شما حاضر هستید که به جای خرید یک لپ تاپ اصل یک دستگاه با قطعات بی‌ کیفیت و کانفیگ بالاتر را خریداری کنید؟ قطعا پاسخ شما منفی خواهد بود.

بروز مشکل در هنگام استفاده از لپ‌ تاپ

یکی دیگر از معایب خرید لپ تاپ کاستوم، امکان بروز مشکل و ایراد در هنگام استفاده از آن است. به طور مثال یک فروشنده قادر است که رم ۴ گیگابایتی لپ‌ تاپ آکبند را به ۶ گیگابایتی‌ یا حتی 8 گیگابایتی نیز ارتقا دهد. این موضوع شاید در نگاه اول مشکل‌ ساز نباشد. با این حال هنگام استفاده از لپ تاپ ممکن است به علت تقلبی بودن قطعه و یا حتی کار کرده بودن آن نیز در عملکرد دستگاه مشکلاتی به وجود می‌ آید. نکته مهم دیگر این است که لازم بوده قطعه‌ ای که به لپ تاپ اضافه شده هماهنگی کاملی با BUS رم لپ تاپ داشته تا به جای کمک کردن به بالا بردن سرعت، موجب کندی و هنگ دستگاه نشود.

از بین رفتن گارانتی دستگاه

دستکاری در قطعات لپ تاپ آکبند و کاستوم کردن آن توسط افراد متفرقه موجب می‌ شود که گارانتی دستگاه باطل شود.

از کجا بفهمیم لپ تاپ کاستوم است؟

برای تشخیص لپ تاپ کاستوم شده کار سختی پیش رو ندارید. کافیست که با دقت دو مورد را بررسی نمایید.

در گام نخست به دقت سعی کنید چسب و پلمپ بودن کارتون دستگاه را مورد بررسی قرار دهید. اگر برچسب مشخصات که بر روی دستگاه قرار گرفته است را بررسی کنید، متوجه کاستوم شدن لپ تاپ خواهید شد. این برچسب سفید رنگ در صورتی که لپ تاپ کاستوم شده باشد با تغییر رنگ مواجه می‌ شود.

علاوه بر این با بررسی مشخصات دستگاه درون ویندوز و همچنین مقایسه آن با لیبل نصب شده بر روی جعبه می‌ توانید کاستوم بودن دستگاه را تشخیص دهید.

جمع‌ بندی

با توجه به مواردی که عنوان کردیم، توصیه می‌ کنیم از خرید دستگاه کاستوم شده خودداری نمایید. حتی ارتقای قطعات سخت افزاری دستگاه نیز نباید شما را برای خرید این دستگاه‌ ها فریب دهد.

امتیاز و دیدگاه کاربران

۰

از

۵

0 نفر امتیاز داده‌اند

دیدگاه خود را درباره این مطلب بیان نمایید

نظری برای این مطلب ارسال نشده است

راهنمای خرید

راهنمای خرید
۱۴۰۰/۰۲/۱۵
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۰۲/۱۵
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۰۲/۱۵
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۰۲/۲۵
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۰۲/۲۹
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۰۳/۰۳
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۰۹/۲۸
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۱۰/۰۱
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۱۰/۰۵
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۱۰/۰۷
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۱۰/۰۹
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۱۰/۱۲
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۱۰/۲۲

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب مجله آترا تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.