پربازدیدترین مطالب

علم و تکنولوژی
۱۴۰۳/۰۸/۰۸
علم و تکنولوژی

سیم کارت الکترونیکی eSIM چیست؟ کاربردهای ای سیم در ایران

چهارشنبه ۲۳ شهریور ۱۴۰۱ ساعت ۱۱:۳۹

سیم کارت الکترونیکی eSIM چیست؟ کاربردهای ای سیم در ایران

سیم کارت الکترونیکی eSIM چیست؟ کاربردهای ای سیم در ایران

سیم کارت الکترونیکی از جمله جدیدترین فناوری های ارائه شده در حوزه گوشی‌های هوشمند و سیم کارت است. با توجه به شرایطی که وجود دارد، به احتمال فراوان به مرور زمان استفاده از ای سیم جایگزین سیم کارت های سنتی خواهد شد. اگر از گوشی های هوشمند ارائه شده توسط برندهای مختلف مانند سامسونگ و آیفون استفاده کرده باشید، به احتمال فراوان هنگام خواندن مشخصات آن ها با نام سیم کارت الکترونیکی یا ای سیم مواجه شده اید. اما این سیم کارت چه مفهومی دارد؟ آیا ای سیم در ایران قابل استفاده است؟ مزایا و معایب استفاده از سیم کارت الکترونیکی کدامند؟ با ما همراه باشید تا اطلاعات کافی در این زمینه به شما ارائه دهیم.

سیم کارت چیست؟

قبل از اینکه بخواهیم در خصوص سیم کارت الکترونیکی صحبت کنیم، بهتر است ابتدا آشنایی جزئی با سیم کارت به دست آوریم. سیم کارت ها در واقع قطعات کوچکی هستند که با استفاده از تلفن های همراه یا سایر دستگاه های الکترونیک به شما برای برقراری ارتباط کمک می کنند. نوع ساخت سیم کارت های سنتی و فیزیکی به شکلی است که بر روی خود از یک شماره منحصر به فرد به منظور شناسایی افراد استفاده می‌کنند. این شماره در واقع همان شماره تماس فرد مورد نظر است. برای برقراری تماس لازم است که کاربر روی به گرفتن شماره مورد نظر بیاورد. سیم کارت ها در واقع به عنوان کارت حافظه های کوچکی شناخته می‌شوند که می توان در آنها اطلاعات مربوط به سایر مشترکان تلفن‌ همراه را نیز ذخیره کرد.

اغلب برای تولید سیم کارت های فیزیکی و سنتی از pvc کمک میگیرند. یک بخش فلزی به منظور اتصال این قطعه با برد گوشی موبایل بر روی آنها تعبیه می‌شود. سیم کارت ها در گذشته با ابعاد بسیار بزرگ بر روی گوشی ها نصب می شد. با این حال با پیشرفت هایی که در زمینه فناوری مشاهده کرده‌ایم، امروزه اندازه سیم کارت های فیزیکی و سنتی بسیار کوچک تر از قبل شده است.

از ویژگی های سیم کارت معمولی می توان به بهره‌مندی از حافظه کم برای ذخیره سازی پیامک و شماره تلفن مخاطبین اشاره نمود. با این حال به لطف گوشی های هوشمند که امروزه در بازار عرضه می‌شوند، این فضای ذخیره سازی دیگر به کمک کاربر نخواهد آمد.

سیم کارت الکترونیکی یا ای سیم چیست؟

حال که با مفهوم سیم کارت آشنایی پیدا کرده اید، بهتر است به معرفی سیم کارت الکترونیکی بپردازیم. سیم کارت الکترونیکی eSIM به فناوری گفته می شود که بر خلاف سیم کارت های معمولی که قطعات فیزیکی بودند، قابلیت استفاده بر روی گوشی های محدودی را خواهد داشت. برخلاف سیم کارت های الکترونیکی که کاربر قادر است به راحتی آنها را از دستگاه مورد نظر خود خارج کرده و بر روی سایر گوشی‌های هوشمند جابجا کند، فناوری به کار رفته برای ساخت سیم کارت الکترونیکی یا ای سیم کاملا متفاوت است.

ای سیم یک سیم کارت الکترونیکی بوده که در تلفن های همراه هوشمند جاسازی می شود. نوع طراحی و ساخت این مدل از سیم کارت ها به شکلی است که درون دستگاه قرار گرفته و بر روی حافظه آن هیچ داده‌ای از پیش تعیین شده وجود ندارد. هنگامی که شما، روی به خرید دستگاه مورد نظر و گوشی هوشمند می آورید، به جای سیم کارت اعتباری و سیم کارت های سنتی، شرکت مخابراتی قادر است شماره شناسایی و اطلاعات مورد نظر شما را به صورت منحصر به فرد و به وسیله اینترنت بر روی eSIM انتقال دهد.

سیم کارت الکترونیکی در تلفن همراه و بر روی برد اصلی آن نصب می‌شود. این قطعه با طول و عرض بسیار کوچک یک تراشه بوده که آن را بر روی گوشی ها نصب خواهند کرد.

برای درک بهتر مفهوم eSIM باید بیان کنیم یک چیپ با استاندارد SON_8 است که آن را به صورت مستقیم درون یک گجت قرار می دهند.

تفاوت سیم کارت الکترونیکی با سیم کارت معمولی

برای درک بهتر تفاوت ای سیم با سیم کارت معمولی مثالی ارائه می دهیم. تصور کنید شما از گوشی‌های هوشمند استفاده می کنید و قصد خرید یک سیم کارت معمولی را داشته باشید. در این بین با مراجعه به شرکت مخابراتی از میان شماره هایی که وجود دارد، می توانید یکی را انتخاب کنید.

پس از آن شرکت مخابراتی موظف است که سیم کارت فیزیکی را به شما تحویل دهد. با دریافت سیم کارت فیزیکی آن را بر روی دستگاه خود قرار خواهید داد. دستگاه برای اتصال به شرکت مخابراتی از اطلاعات ذخیره شده استفاده خواهد کرد. چنانچه شخص قصد تغییر دستگاه خود را داشته باشد به راحتی می تواند سیم کارت را از روی آن خارج کرده و روی به استفاده و نصب آن بر روی دستگاه دیگر بیاورد.

در طرف مقابل این سیم یا سیم کارت الکترونیکی شرایطی کاملا متفاوت دارد.

تصور کنید شما قصد خرید یک سیم کارت الکترونیکی را داشته باشید. برای انجام این کار به شرکت مخابراتی مورد نظر مراجعه خواهید کرد. شرکت مخابراتی موظف است به جای ارائه یک قطعه فیزیکی برای شما یک QR ارسال کند. حال می توانید روی به اسکن کردن کد مورد نظر با دستگاه هوشمند خود بیاورید. شرکت مخابراتی می تواند اطلاعاتی که شما تاکنون بر روی سیم کارت های فیزیکی ذخیره کرده اید را بر روی eSIM ارسال نماید.

حال تصور کنید که قصد داشته باشید شرکت مخابراتی خود را تغییر دهید. برای انجام این کار نیاز به تعویض سیم کارت نخواهید داشت. همزمان می توانید در دستگاه خود از خدمات شرکت های مخابراتی دیگر نیز بهره مند شوید.

مزایا و چالش های سیم کارت الکترونیکی

از آنجایی که سیم کارت الکترونیکی یا ای سیم از جمله فناوری‌های مدرن حساب می‌شود، همه تلفن های همراه قادر به پشتیبانی از آن نخواهند بود. تنها بخش محدودی از گوشی‌های هوشمند مانند آیفون ۱۱ به بالا و گوشی گوگل پیکسل ۴ می توانند از سیم کارت الکترونیکی پشتیبانی نمایند. به همین علت توصیه ما به شما این است که قبل از خرید گوشی هوشمند یا قبل از اینکه قصد داشته باشید از ای سیم استفاده کنید، محدودیت های موجود را مورد بررسی قرار دهید.

مزایای ای سیم eSIM

آشنایی با مزایای سیم کارت الکترونیکی می تواند شما را یاری کند تا برای انتخاب و خرید این فناوری بتوانید اقدام نمایید. برخی از مزایای eSIM گزینه های زیر هستند.

اتصال سریع

یکی از مهمترین مزایای ای سیم، قدرت اتصال سریع آنها خواهد بود. با خرید ای سیم دیگر لازم نیست که کاربر منتظر شرکت مخابراتی مانده و در انتظار ارسال و دریافت سیم کارت باشد. شما به راحتی قادر هستید با اسکن کردن یک کد، سیم کارت مورد نظر را بر روی گوشی خود نصب کنید.

داشتن شماره های نامحدود

بدون تردید یکی از مهمترین مزایای سیم کارت الکترونیکی، بهره گیری از شماره های نامحدود به شمار می‌رود. کاربر قادر است هر اندازه شماره تماس را که می خواهد بر روی یک ای سیم فعال نماید. با انجام این کار به راحتی می توان شماره ای برای دوستان، شماره برای محل کار و شماره برای سایر افراد اختصاص دهید.

مزایای سیم کارت الکترونیکی در حوزه اینترنت اشیاء

بخش زیادی از کشورهایی که از اینترنت اشیا استفاده می کنند، امکان بهره گیری از مزایای ای سیم یا سیم کارت الکترونیکی را در اختیار کاربران قرار خواهند داد. با توجه به اینکه در این کشورها می‌توان از دستگاه‌های هوشمند متعددی استفاده کرد و با بهره گیری از آنها به اینترنت متصل شد، دیگر نیازی به فروش سیم کارت های سنتی و نصب آنها بر روی گوشی ها نخواهد بود. بخش زیادی از قابلیت هایی که کاربران برای خرید و فروش نیاز دارند با استفاده از eSIM در این کشورها در دسترس قرار میگیرد.

عدم نیاز به تعویض در مسافرت های خارجی

یکی دیگر از مزایای سیم کارت الکترونیکی استفاده از آن در مسافرت های خارجی به شمار می‌رود. کاربر بدون نیاز به تغییر شماره و سیم کارت خود تنها با اسکن کردن کد QR قادر است که در هر کشوری شماره مورد نظر را بر روی دستگاه خود فعال کند.

سایر مزایای ای سیم eSIM

علاوه بر مواردی که بیان کردیم و به عنوان مزایای سیم کارت الکترونیکی بیان می‌شوند، با استفاده از این فناوری به ویژگی‌های دیگری دست پیدا خواهید کرد. نصب سیم کارت های الکترونیکی به تولیدکنندگان گوشی‌های هوشمند این امکان را می‌دهد که شکاف سیم کارت را بر روی دستگاه ها حذف کنند. به همین علت در تولید دستگاه های ظریف و نازک تر می توانند اقدام نمایند.

این پایان کار نبوده و اطلاعاتی که بر روی سیم کارت های الکترونیکی ذخیره می‌کنید را می‌توانید در فضای ابری و به صورت دیجیتال جابجا نمایید. شرایطی که نشان می دهد کاربر امنیت بیشتری برای انتقال داده های خود خواهد داشت.

چالش های پیش روی سیم کارت الکترونیکی

در کنار مزایای ای سیم، استفاده از آن ممکن است چالش‌ها و مشکلاتی نیز پیش روی شما قرار دهد.

یکی از بزرگترین مشکلات استفاده از سیم کارت های الکترونیکی، عدم سازگاری با تمام گوشی های هوشمند، مخصوصا گوشی های قدیمی است. چنانچه قصد استفاده از این تکنولوژی را داشته باشید، نیاز دارید تا هزینه های بیشتری برای خرید دستگاه های جدید پرداخت نمایید. در حال حاضر دستگاه هایی که در آن ها قابلیت استفاده از eSIM وجود دارد، قیمت بسیار بالایی داشته و بخش زیادی از کاربران توانایی خرید آن را نخواهند داشت.

یکی دیگر از چالش‌های پیش روی سیم کارت الکترونیکی، عدم جابجایی آنها بین دستگاه‌ های مختلف است. کاربر پس از خرید گوشی هوشمند و استفاده از این فناوری، امکان انتقال آن به سایر دستگاه ها را نخواهد داشت.

راه اندازی سیم کارت الکترونیکی در ایران

یکی از سوالاتی است که بخش زیادی از افراد با آن مواجه می شوند این است که آیا امکان استفاده از ای سیم در کشور ایران وجود دارد یا خیر؟

برای پاسخ به این سوال باید بدانید که همچنان در کشور ما امکان بهره گیری از قابلیت های سیم کارت الکترونیکی بر روی دستگاه های مختلف وجود ندارد. به همین علت نمی توانید با استفاده از ای سیم، روی به تماس و انجام مکالمه بیاورید. هنوز شرکت های فعال به عنوان اپراتورهای موجود در کشور هیچ اقدامی برای فروش سیم کارت الکترونیکی انجام نداده اند. با این حال به احتمال فراوان در چند وقت آینده شرکت های ایرانسل و شاتل از این فناوری بهره مند خواهند شد. در حال حاضر شرکت ایرانسل توانسته است تست های نخست را برای ارائه این فناوری با موفقیت پشت سر بگذارد.

سوالات متداول

آیا ای سیم بهتر از سیم کارت است؟

با بررسی مزایای ای سیم و سیم کارت های سنتی و نسل گذشته متوجه می شویم که بهره مندی از سیم کارت الکترونیکی می تواند مزایای بیشتری داشته باشد. کاربر به راحتی می تواند از ویژگی های این سیم کارت مانند اتصال سریع و استفاده از شماره های نامحدود بر روی گوشی هوشمند خود بهره ببرد.

آیا سیم کارت های الکترونیکی قابل هک هستند؟

یکی دیگر از سوالات ارائه شده در این زمینه به بخش امنیتی سیم کارت الکترونیکی مربوط می شود. eSIM بسیار ایمن بوده و قابلیت هک شدن را نخواهد داشت.

کدام یک از دستگاه های هوشمند از سیم کارت الکترونیکی پشتیبانی می کنند؟

گوشی های هوشمند ارائه شده توسط آیفون و برخی از گوشی های سامسونگ به همراه لپ تاپ های مدرن، قابلیت پشتیبانی از سیم کارت الکترونیکی را دارند.

 

امتیاز و دیدگاه کاربران

۰

از

۵

0 نفر امتیاز داده‌اند

دیدگاه خود را درباره این مطلب بیان نمایید

نظری برای این مطلب ارسال نشده است

راهنمای خرید

راهنمای خرید
۱۴۰۰/۰۲/۱۵
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۰۲/۱۵
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۰۲/۱۵
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۰۲/۲۵
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۰۲/۲۹
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۰۳/۰۳
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۰۹/۲۸
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۱۰/۰۱
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۱۰/۰۵
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۱۰/۰۷
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۱۰/۰۹
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۱۰/۱۲
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۱۰/۲۲

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب مجله آترا تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.