پربازدیدترین مطالب

علم و تکنولوژی

ثاندر بولت چیست ؟

دوشنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۰۰:۰۰

ثاندر بولت چیست ؟
 
     در دنیای تکنولوژی امروزه که گذر زمان از اهمیت فراوانی برخوردار است سرعت انتقال اطلاعات یکی از اساسی ترین دغدغه های مهندسین حوزه کامپیوتر و الکترونیک به شمار می رفته، از این رو کمپانی های مختلف و فعال این عرصه از فناوری ، سعی بر ارائه راهکارهای نرم افزاری و سخت افزاری فراوانی از جمله ساخت و معرفی رابط هایی مانند کابل های SATA ، HDMIو نسل های مختلف پورت ها و رابط های USBو PS2نموده اند.
 
Thunderboltیا ثاندربلت یکی از آخرین تکنولوژی های طراحی شده توسط کمپانی بزرگ Intelمی باشد که درسال 2009با نام Light Peakمعرفی گردید و برای اولین بار توسط کمپانی اپل در سال 2011بر روی کامپیوترهای Mac Book Proمورد استفاده تجاری قرار گرفت.
ثاندربلت تا به امروز در دو نوع مسی و فیبر نوری و در سه نسل متفاوت به ترتیب ذیل ارائه گردیده:
 
  • نسل اول با سرعت انتقال اطلاعات 10گیگابیت در ثانیه در هر کانال و 20گیگابیت در مجموع دو کانال
  • نسل دوم با سرعت انتقال اطلاعات 20گیگابیت در ثانیه
  • نسل سوم با سرعت انتقال اطلاعات 40گیگابیت در ثانیه

​ 

در طراحی ثاندربلت از یک پروتکل انتقال پرسرعت نسبت به دیگر رقبای خود استفاده شده که از عملکرد چشمگیری در انتقال اطلاعات نسبت به دیگر فناوری ها همانند USB3برخوردار است.
یک کابل رابط ثاندربولت که ظاهری شبیه به کابل های Mini Display Portرا دارد میتواند بر خلاف معماری باس ، دو کانال دوطرفه و همزمان با قابلیت ایجاد پهنای باند متقابل با توانایی ارسال و دریافت اطلاعات به صورت همزمان و با سرعت ۱۰گیگابیت بر ثانیه را ایجاد کند که میتوان از این امر به عنوان بزرگترین مزیت این رابط ها نام برد.
شکل زیر به مقایسه کوتاهی از سرعت این رابط در انتقال 100گیگابایت اطلاعات با رقبای اصلی خود پرداخته است.

در دو سر کابلهای تاندربولت دو تراشه فرستنده و گیرنده کم مصرف از نوع Gennum GN2033تعبیه شده که وظیفه تقویت و سرعت بخشیدن به سیگنال ها را برای انتقال اطلاعات با نرخ ۱۰گیگابیت بر ثانیه بر عهده دارند.

 

با توجه به شکل زیر نکته ی قابل توجه ای که میتوان به آن توجه نمود تعبیه تراشه کنترلر ثاندربلت بر روی مادربرد سخت افزارها و ابزارهایی میباشد که قصد پشتیبانی از این تکنولوژی را دارند و باید به این نکته اشاره کرد که عملا بدون این کنترلرها پشتیبانی از این تکنولوژی امکان پذیر نخواهد بود .
 

امتیاز و دیدگاه کاربران

۰

از

۵

0 نفر امتیاز داده‌اند

دیدگاه خود را درباره این مطلب بیان نمایید

نظری برای این مطلب ارسال نشده است

راهنمای خرید

راهنمای خرید
۱۴۰۰/۰۲/۲۹
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۰۲/۲۵
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۱۰/۰۷
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۱۱/۱۲
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۱۲/۰۸
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۱۰/۱۲
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۰۳/۰۳
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۱۰/۰۱
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۰۹/۲۸
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۰۲/۱۵
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۱۰/۰۹

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب مجله آترا تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.