علم و تکنولوژی

۵ مورد از پیشرفت های مهم اسنپدراگون ۸۴۵ کوالکام

چهارشنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۰۰:۰۰

۵ مورد از پیشرفت های مهم اسنپدراگون ۸۴۵ کوالکام

کمپانی کوالکام هفته گذشته تراشه جدید خود، اسنپدراگون 845 را معرفی کرد. پیش بینی می شود این محصول تاثیرات ویژه ای بر عملکرد گوشی های هوشمند سال 2018 داشته باشد.
اگر سرعت پرچم داران اندروید امسال شما را راضی کرده، قطعا جانشینان آن ها در سال آینده شما را شگفت زده خواهند کرد. نسل بعدی تراشه ی کوالکام با تغییرات زیادی روانه بازار خواهد شد. با بازطراحی معماری پلتفرم این تراشه، شاهد تکامل بیشتر و تاثیر عمیقتر بر گوشی های پیشرفته اندروید در سال 2018 خواهیم بود.

اسنپدراگون 845 پیشرفت عظیمی در نحوه به کارگیری گوشی از هوش مصنوعی، تصاویر و طول عمر باتری دارد؛ در حالیکه اسنپدراگون 835 عملکرد و سرعت پردازش را هدف قرار داده بود. در ساخت این تراشه نیز سامسونگ با کوالکام همکاری داشته و برای تجربه این تغییرات شگرف، احتمالا تا زمان معرفی گلکسی S9 باید صبر کرد. زمانیکه کاربران حرفه ای گوشی های هوشمند از محصولات مبتنی بر این تراشه استفاده کنند، قطعا از تغییرات صورت گرفته کاملا هیجان زده خواهند شد. در ادامه با 5 پیشرفت مهم این تراشه بر گوشی های پرچم داران اندروید در سال آینده آشنا خواهیم شد.

قدرت بالای عملکرد و توان بالای پردازش گرافیکی
اسنپدراگون 845 مشابه اسنپدراگون 835 با معماری 10 نانومتری و به همراه پردازنده ی 8 هسته ای تولید شده است. پس طبیعتا نباید انتظار افزایش قابل توجه عملکرد گلکسی S9 و یا LG V40 در مقایسه با نسل های پیشین را داشته باشیم. بنابر ادعای شرکت سازنده، تراشه ی 845 در مقایسه با نسل قبل، 30 درصد عملکرد سریع تر در زمینه پردازش گرافیکی خواهد داشت. هرچند که تاثیر این موضوع برای کاربران عادی و به طور کلی استفاده های روزمره چندان ملموس نیست اما به هر حال یک افزایش فنی بسیار چشمگیر نسبت به تراشه ی قدرتمند فعلی به شمار می آید.

افزایش سرعت واقعی مودم در این تراشه به راحتی احساس می شود. نسل دوم مودم X20 LTE استفاده شده در این پردازنده باعث شده تا این مودم کت 18 نسل چهارم موبایل با سرعت 1.2 گیگابیت بر ثانیه را به همراه وای فای پرسرعت ad802.11 در اختیار کاربران قرار دهد. البته باید در نظر داشت که سرعت واقعی متناسب با شبکه ی موبایل کاربران می باشد. کوالکام ادعا کرده کاربران از طریق شبکه ی نسل چهارم، می توانند یک فیلم 3 گیگابایتی را در کمتر از 3 دقیقه دانلود کنند.

دو روز گوشی روشن با یک بار شارژ
یکی از ویژگی های مهم پردازنده ی اسنپدراگون 835، عمر باتری بالای گوشی های استفاده کننده از این تراشه بود که به راحتی تا یک روز کامل شارژ دوام می آورد. اکنون کوالکام مدعی شده اسنپدراگون 845 در مقایسه با نسل پیشین، در زمینه مصرف باتری 30 درصد بهینه تر است؛ یعنی گوشی ها می توانند با یک بار شارژ تا روز دوم نیز روشن بمانند.

بهینه سازی هسته های تراشه اسنپدراگون 845 موجب شده تا پردازنده به صورت کاملا هوشمندانه، وظایف را بر حسب توان مورد نیاز معین کند. بنابراین گوشی مجهز به این تراشه برای ضبط ویدئوها تا 30 درصد به انرژی کمتری نیاز دارد. سیستم جدید آدرنو Foveation که از ردیابی چشم برای تعیین نقاط نیازمند رندر کامل در نمایشگر استفاده می کند، موجب شده تا بازی ها و اپلیکیشن های پیشرفته گرافیکی، در زمینه مصرف باتری نیز بهتر عمل کنند.

هوشمندتر از گذشته
گوشی هواوی میت 10، ماه گذشته به همراه یک واحد اختصاصی پردازش عصبی روانه بازار شد. در نسل جدید پردازنده کوالکام، عملا نیازی به پردازشگر عصبی مجزا نبوده و نسل سوم موتور پردازش عصبی، به زیبایی قابلیت های هوش مصنوعی و یادگیری ماشین گوشی های اندرویدی را به نمایش می گذارد.

کوالکام مدعی شده پردازنده جدیدش از ساختار نرم افزاری هوش مصنوعی مثل گوگل تنسورفلو لایت و کافی 2 فیسبوک پشتیبانی کرده و با شبکه های جدیدتر عملکرد سازگارتری دارد. پردازنده ی سیگنال دیجیتال هکزاگون به کار رفته در این تراشه، در هوش مصنوعی، 3 برابر عملکردی سریعتر به دنبال دارد. در نتیجه آن  گوشی ها در انجام وظایف روزمره و معمول خود به انرژی کمتری نیاز دارند. به علاوه مصرف انرژی زیرسیستم صوتی برای دستیارهای دیجیتال نیز کاهش یافته است؛ پس دیگر صحبت کردن با گوشی در تمام روز منجر به اتمام سریع باتری نخواهد شد.

ثبت تصاویر و ویدئوها، با کیفیت تر از گذشته
نکته جالب توجه اینکه تنها قسمت اندکی از فرآیند ثبت تصویر بر عهده دوربین گوشی می باشد، قسمت اعظم این فرآیند را پردازنده های سیگنال تصویر انجام می دهند. اسنپدراگون 845 به پردازنده ی سیگنال تصویر اسپکترا 280 کوالکام مجهز شده که عملکرد آن بسیار بهتر شده است. وضوح تصویر در گوشی های هوشمند فعلی در سطح بالایی قرار دارد، بنابراین تمرکز اصلی تراشه فوق بر حجم رنگ معطوف شده است؛ در نتیجه تصاویر ثبت شده غنی تر، دقیقتر و دارای عمق بیشتری در مقایسه با گذشته خواهند بود.

ثبت تصاویر بهتر در شرایط نوری ضعیف، فوکوس خودکار سریعتر و همچنین تثبیت سریعتر تصویر همگی به لطف کاهش نویز چند ساختاری در این تراشه محقق شده است. ثبت پرتره های بهتر با تشخیص چهره ی مبتنی بر عمق توسط این پردازشگر تصویر فراهم شده است. تراشه جدید کوالکام ویدئوهایی با نرخ 60 فریم بر ثانیه با کیفیت اولترا اچ دی 4K ضبط می کند، ضمن اینکه ویدئوی اسلوموشون با نرخ 480 فریم بر ثانیه با کیفیت اچ دی 720P نیز ثبت می کند.

افزایش امنیت گوشی
یک واحد پردازش امنیتی مشابه پردازنده کمکی Secure Enclave اپل در اسنپدراگون 845 وجود دارد که با محافظت از داده های کاربران، امکان هرگونه دستیابی غیرمجاز به آن ها را سلب می کند. این واحد به کمک پردازنده اختصاصی اش، برای محافظت از داده های بیومتریک اثر انگشت، تشخیص عنبیه و تشخیص چهره محدوده ای کاملا ایمن فراهم می سازد. به منظور اطمینان بیشتر، اطلاعات پرداخت و همینطور داده های سیم کارت را هم ذخیره می نماید.

امتیاز و دیدگاه کاربران

۰

از

۵

0 نفر امتیاز داده‌اند

دیدگاه خود را درباره این مطلب بیان نمایید

نظری برای این مطلب ارسال نشده است

راهنمای خرید

راهنمای خرید
۱۴۰۲/۰۸/۰۸

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب مجله آترا تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.