پربازدیدترین مطالب

علم و تکنولوژی
۱۴۰۳/۰۸/۰۸
علم و تکنولوژی

واقعیت مجازی چیست؟

چهارشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۰۰:۰۰

واقعیت مجازی چیست؟

        درواقع «واقعیت مجازی» فناوری ساخت‌یافته‌ای است که دنیای مجازی و پیرامون آن را عینا جلوی چشمان شما قرار می‌دهد به گونه ای‌که شما با حرکات سر و بدن با آن دنیا تعامل دو طرفه برقرار می‌کنید.

 


        برای توضیح بهتر می‌توان این‌طور گفت که هنگامی شما هدست واقعیت مجازی را بر روی سر خود قرار می‌دهید دنیای مجازی جلوی چشمان شما قرار خواهد گرفت و با حرکات سر و دست بدن به حرکت و ایجاد تعامل دو سوی با آن دنیای غیرواقعی و مجازی می‌پردازید و مغز شما به سهولت و پس از مدت کوتاهی فرقی بین آن دنیای مجازی و دنیای حقیقی پیرامون شما قائل نمی‌شود. اغلب محیط‌های واقعیت مجازی در درجه اول، تجربه‌های دیداری می‌باشند که از طریق یک هدست واقعیت مجازی قابل‌مشاهده و تجربه می‌باشند. برخی از اپلیکیشن‌ها دارای اطلاعات حسی دیگری مانند تولید صدا هم می‌باشند. محیط‌های شبیه‌سازی‌شده می‌توانند مانند محیط‌های زندگی واقعی و یا به‌صورت کاملاً متفاوت باشند نظیر آنچه در محیط‌های بازی دیده می‌شود از همین جهت است که به آن واقعیت مجازی گفته می‌شود.
حال این فناوری جذاب و مهیج کاربردهای گوناگونی از تفریح و سرگرمی گرفته تا اکتشافات علمی و بازسازی صحنه‌های وقوع جرم دارد که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره می‌شود.

استفاده در صنعت توریسم:

       یکی از کاربردهای مهم فناوری واقعیت مجازی در گردشگری است. به این صورت که ویدئوها و یا تصاویری 360 درجه و باکیفیت بالا از مکان‌های توریستی و مهم تهیه می‌شود و افراد هزاران کیلومتر آن‌طرف تر می‌توانند با استفاده از هدست های واقعیت مجازی آن ویدئوها را آن‌گونه ببینند که گویی در همان‌جا قرار دارند و به هر طرف که بخواهند می‌توانند حرکت کنند.



استفاده در نمایش مکان‌های اجاره‌ای و فروشی:

       یکی دیگر از کاربردهای این فناوری نمایش همه جهت و کامل فضای داخلی و بیرونی مکان‌هایی است که برای فروش یا اجاره قرارگرفته‌اند. به‌طوری‌که فرد بیننده به‌راحتی می‌تواند بدون حضور در آن مکان، همه جنبه‌های آن را از طریق هدست واقعیت مجازی بررسی کرده و انتخاب کند. همچنین از این فناوری می‌توان برای پیش‌نمایش طرح‌های نمای داخلی آپارتمان‌ها استفاده نمود.


سرگرمی

       اگر صنعت گیمینگ در حال حاضر یکی از کاربردهای اولیه واصلی فنّاوری واقعیت مجازی نباشد، پس دیگر شکل‌های سرگرمی قطعاً خواهند بود. در حال حاضر تماشاگران سینما می‌توانند از فیلم‌های سه‌بعدی لذت ببرند؛ اما با اپلیکیشن‌هایی مانند Oculus Cinema، کاربران می‌توانند به شکلی عمیق‌تر و مؤثرتر از دیدن این فیلم‌ها لذت ببرند.

 



بهداشت و درمان

       صنعت بهداشت و درمان باوجود مؤسساتی که از تصاویر کامپیوتری برای تشخیص و درمان بیماری‌ها استفاده می‌کنند، یکی از بزرگ‌ترین استقبال‌کنندگان از فنّاوری واقعیت مجازی است. شبیه‌سازی‌های واقعیت مجازی از قبیل آنچه شرکت‌های نرم‌افزاری Surgical Theater و Conquer Mobile تولید می‌کنند، می‌توانند تصاویر تشخیصی درست و دقیقی را از اسکن‌ها و مدل‌های سه‌بعدی تهیه‌شده از آناتومی بیماران را ایجاد کنند. مدل‌های مجازی به پزشکان و جراحان تازه‌کار و باتجربه کمک می‌کنند تا بتوانند امن‌ترین و مؤثرترین راه برای پیدا کردن محل تومورها را ارائه دهند، ابزارهای جراحی را در جای درست قرار دهند یا امکان تمرین و تست درمان‌ها و عمل‌های جراحی پیچیده را فراهم بیاورند. صرف‌نظر از جراحی، واقعیت مجازی همچنین می‌تواند به‌عنوان یک ابزار مؤثر و مقرون‌به‌صرفه برای توان‌بخشی به‌کاربرده شود.

موزه‌ها

 واقعیت مجازی می‌تواند علایق فرهنگی ما را پررنگ‌تر کند. این فنّاوری می‌تواند بلافاصله و در لحظه کاربران را به موزه لور پاریس، آکروپولیس در آتن و موزه گوگنهایم در نیویورک ببرد.

خودروسازی

      از فرآیند طراحی تا نمونه‌های اولیه مجازی، خودروسازان هم دهه‌ها است که از شبیه‌سازی‌های فنّاورانه بهره می‌برند. شرکت فورد با استفاده از هدست واقعیت مجازی Oculus Rift یک مرکز واقعیت مجازی برای توسعه خودروهای بدون راننده خودساخته است. در آزمایشگاه این شرکت در بودن میشیگان کارمندان می‌توانند یک هدست واقعیت مجازی را پوشیده، یک صندلی در خودرویی که هنوز تولید نشده داشته باشند و از این طریق داخل و خارج یک خودرو را بازرسی کنند.

دادگاه‌ها

       عکس‌های ثابت و دوبعدی ممکن است ابزار کافی جهت ارزیابی صحنه‌های جرم برای اعضای هیئت‌منصفه نباشند. دیدن یک صحنه جرم به‌صورت سه‌بعدی می‌تواند به قضات برای تجسم اینکه افراد و اشیا به چه صورت بوده‌اند، کمک زیادی کند. محققان دانشگاه زوریخ گزارشی را منتشر کرده‌اند که نشان می‌دهد استفاده از هدست واقعیت مجازی Oculus Rift برای بازسازی اتفاقات و صحنه‌های جرم در دادگاه‌ها را بررسی کرده است. این محققان متوجه شده‌اند استفاده از فنّاوری تعاملی، تجسم و فهم بهتر و دقیق‌تر جزئیات یک مورد را راحت‌تر کرده و تصمیم‌گیری درباره مجرم بودن یا نبودن افراد را منصفانه‌تر می‌کند.

صنایع نظامی

      ارتش ایالات‌متحده آمریکا از شبیه‌سازهای واقعیت مجازی برای آموزش و تمرین سربازان قبل از به کار گرفتن آن‌ها، استفاده می‌کند. نسخه‌های غیرتجاری بازی‌هایی مانند Virtual Battlespace 2 و Unity 3D برای آمادگی و تمرین بیشتر نیروهای نظامی پیش از نبرد به‌کاربرده می‌شوند.


 

امتیاز و دیدگاه کاربران

۰

از

۵

0 نفر امتیاز داده‌اند

دیدگاه خود را درباره این مطلب بیان نمایید

نظری برای این مطلب ارسال نشده است

راهنمای خرید

راهنمای خرید
۱۴۰۳/۰۶/۲۸
راهنمای خرید
۱۴۰۲/۰۸/۰۸

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب مجله آترا تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.