پربازدیدترین مطالب

علم و تکنولوژی

معایب روت کردن گوشی های اندرویدی

سه شنبه ۹ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۰۰:۰۰

معایب روت کردن گوشی های اندرویدی

مهم نیست که نسخه سیستم عامل اندروید یا مدل گوشی موبایل و یا دستگاه اندرویدی تان چی هست، مهم اینست که شما جزو افرادی باشید که از دستگاه اندرویدی استفاده می کنید و به دلیل کنترل بیشتر بر روی گوشی خود و نصب هر اپلیکیشن یا ابزاری روی دستگاهتان اقدام به روت کردن دستگاه اندرویدی خود می کنید. باید بدانید که این کار اصلاً صحیح و عاقلانه نیست.


بسیاری از کاربران دستگاههای اندرویدی بر این باورند که با روت کردن دستگاه، دیگر با مشکلاتی از قبیل هنگ کردن مواجه نیستند و برنامه ها و اپلیکیشن ها بدون دردسر نصب میشوند و می توانند کنترل بیشتری بر روی گوشی خود داشته باشند. متاسفانه باید گفت که باور اینگونه افراد کاملا اشتباه است و واقعیت ندارد. یعنی کاربر ممکن است حتی بعد از روت کردن دستگاه نیز دچار همان مشکلات قبلی شود که به خاطر آن دستگاه خود را روت کرده است و یا حتی با مشکلات جدیدتری روبرو شود. 5 دلیل مهمی که به خاطر آنها هرگز نباید دستگاه اندرویدی خود را روت کنید عبارتند از:


1- ایجاد مشکلات امنیتی برای دستگاه اندرویدی
این اولین مشکلی که برای کاربران دستگاه های اندرویدی روت شده پیش می آید. در صورتیکه دستگاه اندرویدی خود را روت کنید، بروز رسانی خودکار یا دستی اپلیکیشن ها و سیستم عامل اندروید از کار افتاده و انجام نخواهد شد. عدم بروزرسانی سیستم عامل و برنامه ها از بزرگترین مشکلاتی است که بعد از روت کردن دستگاه اندرویدی به وجود می آید و دستگاه قادر نخواهد بود که خود را با آخرین بروز رسانی ها هماهنگ کند. بسیاری از باگهای امنیتی سیستم عامل و یا اپلیکیشن ها از طریق این بروزرسانی ها رفع میشود و اگر شما علاقه ای به بروزرسانی برنامه ها نداشته باشید، دستگاه خود را در معرض خطر قرار میدهید.


2- نامطمئن بودن رام های کاستوم (Costumed ROMs)
به رام های کاستوم اعتماد نکنید و این رام ها همیشه قابل اعتماد نیستند. بسیاری از کاربران که از طریق آموزش های اینترنتی نصب این رام ها را یاد گرفته اند، فقط یاد گرفته اند که رام نصب کنند. بسیاری از این کاربران نمی دانند که واقعاً چه آسیبی به گوشی خود می رسانند. این کاربران فقط مراحلی که باید برای نصب رام کاستوم بر روی دستگاه اندرویدی طی کنند را انجام می دهند. البته نصب رام کاستوم به تنهایی مشکلی برای دستگاه ایجاد نمی کند بلکه مسیری که باید طی شود تا رام کاستوم روی دستگاه اندرویدی نصب شود ممکن است برای گوشی مشکلات و آسیب هایی را ایجاد کند.


3- دسترسی به روت توسط اپلیکیشن های مخرب نصب شده
با روت کردن دستگاه اندرویدی، به اپلیکیشن های نصب شده روی دستگاه اندرویدی اجازه دسترسی روت را میدهید. این کار فوق العاده خطرناک است و می تواند پیامدهای جبران ناپذیری برای دستگاه و کاربر در پی داشته باشد. وقتی که دستگاه به حالت روت در می آید، برخی از اپلیکیشن ها اجازه دسترسی روت می خواهند که بعضی از کاربران اجازه دسترسی روت را به اپلیکیشن می دهند بدون آن که به عواقب آن بیاندیشند. اگر اپلیکیشنی اجازه دسترسی روت داشته باشد، یعنی اجازه دسترسی به کل سیستم عامل و در نتیجه دسترسی به سایر اپلیکیشن هایی که روی دستگاه نصب شده است. و به همین راحتی اپلیکشنی که اجازه روت دارد می تواند به اطلاعات مهم سایر برنامه ها دسترسی پیدا کند و اطلاعات مهم و شخصی سایر کاربران را در اختیار افراد دیگر قرار دهد.


4- ورود بدافزارها، تروجان ها و ویروس ها به دستگاه
از معایب روت کردن دستگاه اندرویدی این است که دستگاه در معرض هجوم بدافزارها، تروجان ها و ویروس ها قرار میگیرد. علت آن هم اینست که بعد از روت کردن سیستم بسیاری از این بدافزارها و غیره به همراه اپلیکیشنی که روی دستگاه دانلود و نصب می شود به دستگاه هجوم می آورند.


امروزه با توجه به گسترش و هوشمند بودن آنتی ویروس ها، هکرها برنامه های مخرب خود را در قالب برنامه های کاربردی می نویسند. بدین صورت که یک برنامه کاربردی ساخته که در ظاهر سالم است و برای دانلود در فروشگاه های اندرویدی قرار میدهند تا کاربران آنرا دانلود و استفاده کنند. برنامه در ظاهر درست کار می کند و کاملا کاربردی است اما در پشت پرده کدهای مخرب کارهای خود را انجام میدهند و اقدام به جاسوسی اطلاعات، ارسال اطلاعات شخصی و مهم، عکس های شخصی و ... به هکر را انجام میدهد. دوران آن بدافزارها گذشت که با نصب فایل مخرب، آنتی ویروس سریع بدافزار یا ویروس را شناسایی میکرد. با ساخت این برنامه های کاربردی مخرب، شناسایی بدافزارها سخت شده است به اصطلاح «گرگی در لباس میش»


5- خارج شدن دستگاه از ضمانت و گارانتی
مورد بعدی و مهمی که برای دستگاههای روت شده پیش می آید، اینست که این دستگاه ها شامل گارانتی و ضمانت نخواهند شد. در واقع سازندگان و تولیدکنندگان به هیچوجه در مقابل مشکلاتی که برای دستگاه هایی که روت شده اتفاق می افتد، پاسخگو نخواهند بود و این یعنی اگر دستگاه اندرویدی شما با مشکلی مواجه شد، به هیچ وجه نمی توانید از گارانتی دستگاه استفاده کنید.


البته بیشتر دستگاه های اندرویدی دارای firmware هایی هستند که کارهایی که کاربر روی گوشی انجام می دهد مثل نصب اپلیکیشن یا روت کردن دستگاه را در خود ذخیره می کنند و به این ترتیب می توان با استفاده از آن گوشی را از حالت روت خارج کرد.
 

امتیاز و دیدگاه کاربران

۰

از

۵

0 نفر امتیاز داده‌اند

دیدگاه خود را درباره این مطلب بیان نمایید

نظری برای این مطلب ارسال نشده است

راهنمای خرید

راهنمای خرید
۱۴۰۲/۰۸/۰۸

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب مجله آترا تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.