قطعاً این موضوع نمیتواند بهراحتی در دسترس همگان باشد و ما همچون شما میتوانیم به تعریفات و تشبیهات افراد معدودی که به این سفر رفتهاند بسنده کنیم و تصورات و تخیلات خود را شکل دهیم. "تیم پیک" اولین فضانوردی رسمی بریتانیایی است که در فضا پیادهروی کرده است. این فضانورد که سابق بر اینیکی از تفنگداران نیروی هوایی ارتش ایالاتمتحده آمریکا بوده است، در تاریخ 15 دسامبر سال 2015 میلادی به فضا رفت و اکنون بیش از یک ماه است که در فضا به سر میبرد. به گفته پیک خستهکنندهترین آزمون این فضانورد راهپیماییهای فضایی است.

حضور در فضا هم قطعاً بیتأثیر بر ارگانیسمهای داخلی شما نخواهد بود و تغییرات مختلفی را در بدن انسان به وجود میآورد و محققان سالهاست که در حال بررسی این تغییرات هستند تا بتوانند دستورالعمل و اطلاعات مفیدی قبل، حین و پس از سفرهای فضایی در اختیار فضانوردان قرار دهند. در ادامه میتوانید با 4 عاملی که در فضا بر بدن شما تأثیر میگذراند آشنا شوید. با آترامارت در ادامه همراه باشید:
استخوانهای خود را از دست میدهید
بدن انسان برای حفظ سلامت استخوانهای خود به نیروی جاذبه نیاز دارد. استخوانها بهصورت پیوسته در حالت بازسازی خود هستند و در این فرآیند دو نوع سلول دخیل است: استئوبلاستها (osteoblast) سلولهایی هستند که بخش ماتریکس پروتئینی استخوان مانند کلاژن را میسازند و استئوکلاستها که باعث تخریب استخوان بدن میشوند. در سفرهای فضایی تعادل عملکرد این دو سلول تغییر کرده و درنتیجه تراکم استخوان کاهش پیدا میکند. تحقیقات نشان میدهند که پس از 16 تا 28 هفته حضور در فضا، استخوانهای بدن به میزان 3.5 درصد تحلیل میروند.

سیستم ایمنی بدن شما آسیب میبیند
سیستم ایمنی که در مقابل بیماریها از بدن انسان محافظت میکند نیز در شرایط نبود جاذبه تحت تأثیر قرار میگیرد. تشعشع، نبود جاذبه، استرس، تغییر در ریتم شبانهروزی و چرخه خوابوبیداری 24 ساعته همگی بر سیستم ایمنی بدن تأثیر میگذارند.
علاوه بر این فضانوردان با میکروبهای شخصی خود، سایر اعضای سفینه، غذا و محیط زندگیشان در تعامل هستند و این میکروبها بر ایمنی بدن آنها اثرگذار است.
ضعیفتر خواهید شد
سیستم عضلانی اسکلتی بزرگترین سیستم ارگانی بدن انسان است. برای حفظ وضعیت بدن برای مثال در حالت نشسته یا ایستاده و همچنین برای انجام طیف وسیعی از فعالیتها با شرایط مختلف و تحت نیروی جاذبه زمین از صدها عضله کمک گرفته میشود.
عضلات اسکلتی باید بتوانند خود را با اهداف مختلف و وزنهای مختلف که تحتفشار آنها قرار میگیرند مطابقت دهند؛ اما پرواز به فضا مانند شرایط بیتحرکی موجب کاهش توانایی و کاهش توده استخوانی عضلانی بدن خواهد شد.

عملکرد قلب دچار اختلال میشود
بخش عمدهای از اجزای سیستم قلبی و عروقی بدن انسان تحت تأثیر نیروی جاذبه هستند. برای مثال روی زمین رگهای پای انسان در مقابل نیروی گرانش زمین عمل میکنند تا بتوانند خون را مجدد به قلب بفرستند؛ اما در فقدان نیروی جاذبه زمین، عملکرد قلب و رگهای خونی تغییر میکند و هرچه مدتزمان حضور در فضا بیشتر باشد، این تغییرات نیز شدیدتر هستند.
برگرفته شده از techinsider
امتیاز و دیدگاه کاربران
۰
از
۵0 نفر امتیاز دادهاند
قدرت
3.5
دیدگاه خود را درباره این مطلب بیان نمایید
مرتب سازی دیدگاه ها براساس:
جدیدترین دیدگاه ها
مفید ترین دیدگاه ها
دیدگاه خریداران
آیا این دیدگاه برایتان مفید بود؟
5
5