پربازدیدترین مطالب

علم و تکنولوژی
۱۴۰۳/۰۸/۰۸
علم و تکنولوژی

تکنیک هایی برای گرفتن عکس‌های حرفه‌ای‌تر

دوشنبه ۵ اسفند ۱۳۹۸ ساعت ۰۰:۰۰

تکنیک هایی برای گرفتن عکس‌های حرفه‌ای‌تر

تکنیک هایی برای گرفتن عکس‌های حرفه‌ای‌تر
فرقی ندارد که یک عکاس تازه‌کار باشید و یا فردی باشید که چندین سال سابقه عکاسی دارد. در این آموزش با 10 مورد از تکنیک های کاملا کاربردی برای عکاسی حرفه‌ ای آشنا خواهید شد. پس با ما همراه باشید:

خرید دوربین دیجیتال

خرید اقساطی دوربین دیجیتال

 

۱- قانون یک سوم
این قانون که یکی از تاثیرگذارترین قوانین ترکیب‌بندی و یکی از مهم‌ترین تکنیک های عکاسی حرفه ای است به شما کمک می‌کند عکس‌های بسیار زیبایی بگیرید. در صورتی که می‌خواهید عکس‌های خیلی شگفت‌انگیزی بگیرید قانون یک سوم چاره‌ی کار شماست. برای استفاده از قانون یک سوم تصور کنید عکس شما با استفاده از دو خط افقی و دو خط عمودی به ۹ قسمت مساوی تقسیم شده است. برای برخی از عکس‌ها بهتر است سوژه داخل مربع میانی تصویر باشد اما در خیلی از مواقع بهتر است سوژه را روی یکی از نقاط تلاقی این چهار خط قرار دهید تا یک عکس خیلی زیبا از لحاظ ترکیب‌بندی داشته باشید.

در صورتی که کادربندی عکس خودتان را با استفاده از قانون یک سوم انجام دهید، چشم بیننده تمام قسمت‌های عکس را می‌بیند و به همین خاطر این نوع عکس برای بیننده جذاب‌تر است.

۲- جلوگیری از لرزش دوربین
لرزش دوربین یا Blur چیزی است که هر عکاسی می‌تواند به آن دچار شود و به همین خاطر در اینجا چند نکته برای جلوگیری از آن معرفی خواهیم کرد. اولین چیزی که باید برای جلوگیری از لرزش یاد بگیرید، نحوه صحیح در دست گرفتن دوربین است. برای گرفتن دوربین از هر دو دست خودتان استفاده کنید. با یک دست دوربین را نگه دارید و دست دیگر خود را زیر لنز قرار دهید.

همچنین دوربین را نزدیک بدن خودتان نگه دارید و از بدن به عنوان تکیه‌گاه آرنج استفاده کنید.

برای عکاسی روی دست باید سرعت شاتر را بسته به فاصله کانونی لنز انتخاب کنید. در صورتی که سرعت شاتر شما خیلی کند باشد، هرگونه حرکت دوربین می‌تواند باعث تار شدن تمام تصویر شود. برای محاسبه فاصله کانونی مناسب از فرمول زیر استفاده کنید:

۱/ فاصله کانونی (میلی‌متر) = حداقل سرعت شاتر (به ثانیه(

طبق این فرمول در صورتی که فاصله کانونی لنز شما ۱۰۰ میلی‌متر است، نباید از سرعت شاتری کمتر از ۱/۱۰۰ ثانیه استفاده کنید. همچنین توصیه می‌شود برای به حداقل رساندن لرزش دوربین از یک سه پایه یا تک پایه استفاده کنید.

۳- مثلث نوردهی
مثلث نوردهی یکی از بهترین تکنیک های عکاسی حرفه ای است. برای اینکه عکس‌های شما بهترین کیفیت ممکن را داشته باشند باید به صورت کامل با دیافراگم، سرعت شاتر و ایزو آشنا باشید. همچنین باید با ارتباط این سه نیز آشنا باشید.

هر زمانی که مقدار یکی از سه ضلع مثلث نوردهی را تغییر می‌دهید، باید حداقل مقدار یکی از اضلاع دیگر را هم تغییر دهید تا بهترین نتیجه ممکن را به دست بیاورید. استفاده از حالت خودکار نیز همین کاربرد را دارد اما شما با استفاده از حالت اتوماتیک این قابلیت را ندارید که عکس‌ها را بسته به ذائقه خودتان تغییر دهید.

در صورتی که توانایی کار با حالت دستی را ندارید، بهتر است حالت‌های اولویت شاتر و اولویت دیافراگم را یاد بگیرید. با استفاده از این حالت‌ها فقط لازم است یکی از اضلاع مثلث نوردهی (شاتر یا دیافراگم) را تغییر دهید و اضلاع دیگر را به خود دوربین بسپارید.

۴- استفاده از فیلتر پلاریزه
در صورتی که فقط می‌توانید یک فیلتر برای لنز خودتان بخرید، بهتر است این فیلتر یک فیلتر پلاریزه باشد. بهترین نوع فیلتر پلاریزه هم نوع دایره‌ای آن است زیرا به دوربین شما امکان استفاده از نورسنجی TTL را می‌دهد.

این فیلتر امکان کاهش بازتاب از سطح آب و همچنین  شیشه را به شما می‌دهد. همچنین رنگ آسمان و برگ درختان را هم بهبود می‌بخشد و باعث دو چندان شدن زیبایی تصاویر شما خواهد شد. علاوه بر موارد ذکر شده فیلتر پلاریزه از لنز شما نیز محافظت خواهد کرد و شما در صورت استفاده از این فیلتر می‌توانید بدون هیچگونه نگرانی در مورد خط و خش و… به عکاسی بپردازید.

۵- ایجاد حس عمق
یکی از تکنیک های پرکاربرد در عکاسی حرفه ای از منظره ایجاد عمق میدان است. با این کار کمک می‌کنید، بیننده خودش را در آن فضا احساس کند.

از یک لنز واید برای ایجاد نمای پانوراما استفاده کنید و دیافراگم را نیز روی مقادیری مثل f/16 یا بیشتر قرار دهید تا پس زمینه و پیش زمینه به صورت کامل واضح باشند. قرار دادن یک فرد یا شی باعث دادن حس مقیاس به بیننده می‌شود و به او نشان می‌دهد که فاصله‌ی عناصر مختلف در عکس به چه شکلی است.

در صورت امکان از یک سه پایه استفاده کنید زیرا دیافراگم‌های بسته معمولا به سرعت شاتر آهسته‌تری نیاز دارند.

۶- استفاده از پس زمینه‌های ساده
در عکاسی بهتر است تا جای ممکن ساده پیش بروید. به همین خاطر باید تصمیم بگیرید که چه چیزهایی را باید داخل کادر نگه دارید و تمام چیزهایی که باعث حواس‌پرتی مخاطب می‌شوند را از آن حذف کنید.

در صورت امکان یک بک گراند با رنگ خنثی و الگوهای ساده انتخاب کنید. شما باید سعی کنید توجه بیننده به نقطه کانونی تصویر جلب شود تا یک دیوار رنگی یا ساختمان عجیب که در پس زمینه قرار دارد. رعایت این امر در مواردی که سوژه در مرکز تصویر قرار ندارد کاملا ضروری است.

۷- عدم استفاده از فلاش در فضاهای بسته
نور فلاش در اکثر مواقع و به خصوص در زمان استفاده در فضاهای داخلی می‌تواند خیلی سخت و غیرطبیعی به نظر برسد. بنابراین بهتر است به جای استفاده از فلاش در فضاهای بسته از روش‌های دیگر برای جبران نور استفاده کنید.

اول از همه مقدار ایزو را (تا حدود ۸۰۰ یا ۱۶۰۰) افزایش دهید. عدد دقیق ایزو به سرعت شاتر شما بستگی دارد. همچنین از بازترین دیافراگم ممکن استفاده کنید. با این کار نور بیشتری به حسگر تصویر می‌رسد و شما یک پس زمینه تار و زیبا خواهید داشت. همچنین استفاده از سه پایه و یا یک لنز با لرزشگیر داخلی هم کمک خیلی زیادی به شما می‌کند و اجازه می‌دهد از سرعت شاترهای طولانی استفاده کنید.

در صورتی که حتما باید از فلاش استفاده کنید هم سعی کنید از فلاشی استفاده کنید که هد آن امکان چرخش دارد و می‌توانید نور آن را به سمت دیوار یا سقف بتابانید.

۸- انتخاب ایزو
علاوه بر تکنیک های ذکر شده انتخاب ایزو مناسب نیز در عکاسی حرفه‌ای خیلی مهم است.

ایزو مقدار حساسیت حسگر دوربین شما به نور و همچنین میزان نویز تصویر را تعیین می‌کند. ایزویی که انتخاب می‌کنید به شرایط مختلفی بستگی دارد. برای مثال در مواقعی که هوا تاریک است باید چیزی بین ۴۰۰ تا ۳۲۰۰ را انتخاب کنید. هرچقدر مقدار ایزو بالاتر باشد، دوربین نیز به نور حساس‌تر است و راحت‌تر می‌توانید از تار شدن تصویر جلوگیری کنید.

در روزهای آفتابی هم باید ایزو را روی ۱۰۰ و یا خودکار قرار دهید زیرا نور زیادی در اختیار دارید و نیازی به افزایش حساسیت حسگر وجود ندارد.

نکته پایانی: به جای تجهیزات روی یادگیری سرمایه‌گذاری کنید
در صورتی که قصد دارید چندین میلیون تومان برای تجهیزات و لوازم جدید هزینه کنید، بهتر است دوباره فکر کنید. خیلی از مردم پس از خرید تجهیزات جدید عکاسی متوجه خواهند شد که این تجهیزات هم توانایی خلق عکس‌های زیبایی که به دنبال آن بودند را ندارند.

شما می‌توانید با یک دوربین دیجیتال معمولی که یک لنز زوم استاندارد روی آن نصب شده است نیز عکس‌های خیلی خوبی بگیرید اما قبل از هر چیز باید اصول و تکنیک های ابتدایی عکاسی حرفه ای را یاد بگیرید. به همین خاطر بهتر است قبل از اینکه به خرید تجهیزات جدید فکر کنید، موضوعاتی مثل کادربندی و نورپردازی را به صورت کامل یاد بگیرید.

امتیاز و دیدگاه کاربران

۰

از

۵

0 نفر امتیاز داده‌اند

دیدگاه خود را درباره این مطلب بیان نمایید

نظری برای این مطلب ارسال نشده است

راهنمای خرید

راهنمای خرید
۱۴۰۰/۰۲/۲۹
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۰۲/۲۵
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۱۰/۰۷
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۱۱/۱۲
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۱۲/۰۸
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۱۰/۱۲
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۰۳/۰۳
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۱۰/۰۱
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۰۹/۲۸
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۱۰/۰۹
راهنمای خرید
۱۴۰۰/۰۲/۱۵

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب مجله آترا تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.