تقویت اینترنت به لطف شیوع ویروس کورونا
شیوع کروناویروس شرکت ها و آژانس های امنیت دریایی، ISP و آژانس های دولتی را وادار به به روزرسانی خود و تطبیق با شرایط جدید کرد.
در پی همه گیری بیماری کرونا و افزایش مصرف اینترنت، ارائه دهندگان سرویس اینترنت و شرکت های بزرگ فناوری مانند نت فلیکس در حال همکاری با یکدیگر هستند تا شاید بتوانند اتصالات و ارتباطات اینترنتی را تقویت کنند.
براساس گزارش کلودفلر که یک شرکت آمریکایی و در واقع یک شبکۀ تحویل محتواست، اخیرا فعالیت های اینترنتی در بسیاری از شهرهای بزرگ به دلیل دورکارشدن برخی کارمندان 25 درصد افزایش پیدا کرده است.
با افزایش تعداد کاربران فعال پلتفرم Zoom، در دو ماهۀ نخست سال 2020 نسبت به مدت مشابه در سال 2019، آمار تماس های تصویری هم در استفاده های شخصی و هم در مصارف کسب و کار بالا رفته است. سرگرمی های خانگی که نیازمند اینترنت هستند نیز در حال رشد است؛ هفتۀ پیش فروش استیم پلیر 25 درصد بالاتر رفت به طوری که 24 میلیون بازی خور دائم نسبت به ماه گذشته به جمع مشتریانش اضافه شد. بنا بر گزارش کلودفلر، در برخی نقاط دنیا مثل ایتالیا فعالیت های اینترنتی 40 درصد رشد را نشان می دهد. همچنین تقاضا برای سخت افزارهایی که برای استفاده از این خدمات مورد نیاز هستند نیز در سراسر دنیا رو به رشد است.
اما ظرفیت اینترنت چگونه به این موج ها واکنش نشان می دهد؟ البته ممکن است به سرعت نتوانید اثرات آن را در کیفیت اینترنت خانگی تان مشاهده کنید اما بیایید به برخی روندهای محتمل بپردازیم:
با اضافه شدن به تعداد کارمندان دورکاری که به جای فعالیت در یک واحد متمرکز، از نقاط پراکنده با محل کار خود تماس برقرار می کنند، سازمان های نظارت بر ارتباطات مانند RIPE و Ookla خبر از کاهش جزئی فعالیت اینترنتی می دهند زیرا ارتباطات خانگی اغلب از طریق کابل های قدیمی تلویزیون صورت می گیرد که تنها قادر به دریافت اطلاعات هستند نه ارسال آنها.
این پراکندگی تاثیر منفی بر شرکت هایی از جمله دراپ باکس می گذارد زیرا مدیریت انبوه کاربرانی که از یک محل به شبکه متصل می شوند بسیار راحت تر از مدیریت تک تک افرادی است که در نقاط پراکنده می خواهند به شبکه متصل شوند.
علاوه بر این، شرکت هایی همچون یوتیوب و نت فلیکس برای حمایت از پهنای باند، در حال کاهش کیفیت ویدئوها هستند و شرکت های تولیدکنندۀ بازی های ویدئویی نظیر Valve و سونی قصد دارند به روز رسانی های خود را در ساعاتی که اوج مصرف نیست انجام دهند.
متیو روگان، استاد دانشگاه Adelaide استرالیا که سرپرست پروژۀ بازنمایی موسوم به «Internet Topology Zoo» است می گوید: «اینترنت در تقلا برای مطابقت با این تحولات است و خبرها و شنیده هایی که این روزها به گوش تان می رسد خوشحال کننده نیستند».
با این حال، خبرهای خوشحال کننده ای هم در راه است؛ مثلا پائول بارفورد، استاد دانشگاه Wisconsin-Madison که پروژۀ مشابهی در دست اجرا دارد معتقد است تغییراتی همچون دورکاری کارمندان کل شبکۀ اینترنت دنیا را تحت تاثیر قرار نخواهد داد.
خبر خوب اینکه RIPE موافقت خود را برای تنظیم چارت های تاخیری شبکۀ ملی اش به مدت یک ماه قبل از قرنطینه اعلام کرده و چارت فعلی آن تقریبا با چارت های دیگر کشورها همسان است. به طور مثال، آمارهای شرکت ارتباطاتComcast تا یک ماه پیش از تعطیلی در آمریکا، حدود 70 میلی ثانیه در ماه های آوریل و فوریه متوسط تاخیر همراه با نوسانات جزئی را در هر ماه نشان می دهد. آمارهای شرکت ارتباطات BSKYB- Broadband بریتانیا نیز در همین دوره متوسط 20 ثانیه تاخیر را به ازای هر دوره نشان می دهد.
این در حالی است که متیو پرینس، مدیرعامل Cloudflare بر این باور است که انسداد سرویس ویدئویی نشانۀ تضعیف کیفیت ارتباط نیست. اینکه یوتیوب و نت فلیکس در این راه پیش قدم شده اند نشان می دهد شرایط را درک کرده اند.
در نتیجه عملیاتی که در مقیاس های بزرگ انجام می شوند با این دستورالعمل در سطحی عادی انجام می شوند. دلیل این مسئله نیز آن است که حتی اگر این تاخیرات آن قدرها هم که می گویند بد نباشد شرکت ها منابع خود را فارق از این مسئله تخصیص می دهند. متیو پرینس اضافه می کند: «در حقیقت اگر به زانودرآوردن شبکه های مختلف توسط این ویروس را در نظر نگیریم باید بگوییم به اندازۀ چند سال پیشرفت داشته ایم». در اینجا می توانیم به شرکت هایی مثل Equinox و نت فلیکس استناد کنیم که به سرعت در حال به روزرسانی 200 مرکز دادۀ خود در سراسر دنیا هستند.
در این میان می توان به همکاری اخیرZoom با فراهم کنندگان محلی پهنای باند اشاره کرد. همچنین Equinox در میانۀ به روز رسانی ظرفیت ترافیک خود از 10 به 100 گیگابایت است. این پروژه قرار بود طی یک الی 2 سال انجام شود اما حالا در عرض چند هفته تکمیل می شود. حال، قائم مقام زیرساخت شبکه و سیستم های نت فلیکس به دنبال نصب صدها سرور اضافی برای استفاده در دومین وسومین هاب بزرگ منطقۀ فعالیتش است. Zoom نیز ظاهرا در حال نظارت است که بیشترین ترافیک را از کجا می تواند بگیرد که پس از شناسایی این مناطق با فراهم کنندگان پهنای باند در آن مناطق وارد همکاری شود و ارتباطات لازم را برقرار کند.
ما نتوانستیم برای رد این ادعا منابع دیگری پیدا کنیم که اطلاعات دقیق تری به ما بدهد با این حال در وبینار Zoom و نت فلیکس، مسئولان زیرساخت هر یک داوطلبانه دربارۀ استراتژی دوران قرنطینۀ شرکت خود صحبت کردند. در این جلسه همچنین دو طرف از افزایش پهنای باند ابری Equinox و AWS از طریق تخصیص ظرفیت اضافه تر به کاربران خبر دادند. گزارشات حاکی از آن است که Alex Guerrero، مدیر ارشد پروژۀ SaaS شرکت Zoom اعلام کرده است سازمانش بر روی شبکۀ خود معمولا 50 درصد مازاد ظرفیت نسبت به بیشینۀ مصرف واقعی را حفظ می کند که نشان می دهد بسیار مناسب با راهکار توسعۀ ابری است. در عین حال با ISP هانیز همکاری می کند تا حتی الامکان به مشتریان نزدیک شود.
دولت آفریقای جنوبی اواسط فوریه اعلام کرد قصد دارد برنامه های دادۀ ارزان یا حتی رایگان برای گوشی های موبایل راه اندازی کند زیرا سایر زیرساخت های پهنای باند در بسیاری از بخش های کشور وجود ندارند. امید است حتی پس از فروکش کردن بیماری همه گیر کرونا، این به روزرسانی ها حفظ خواند شد. در این خصوص ویروس کرونا ISP ها و دیگر نت وندهای بزرگ را وادار به تکاپو کرده است که در غیر این شرایط این تحرک صورت نمی گرفت. در واقع خاصیت و کارکرد اینترنت نیز همین است.
امتیاز و دیدگاه کاربران
۰
از
۵0 نفر امتیاز دادهاند
قدرت
3.5
دیدگاه خود را درباره این مطلب بیان نمایید
مرتب سازی دیدگاه ها براساس:
جدیدترین دیدگاه ها
مفید ترین دیدگاه ها
دیدگاه خریداران
آیا این دیدگاه برایتان مفید بود؟
5
5