پربازدیدترین مطالب

علم و تکنولوژی

مقایسه بهترین گوشی های نیمه اول ۲۰۱۷

یکشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۰۰:۰۰

مقایسه بهترین گوشی های نیمه اول ۲۰۱۷

نیمه اول 2017 شاهد عرضه و در دسترس قرار گرفتن تقریبا تمامی پرچمداران و بهترین گوشه های هوشمند بودیم. لذا بهترین های آن را انتخاب و به بررسی و مقایسه مشخصات و امکانات آنها خواهیم پرداخت. در ضمن با توجه به اینکه گوشی سونی اکسپریا ایکس زد پریمیوم (Sony Xperia XZ Premium) به طور رسمی در تاریخ 11 خرداد عرضه خواهد شد، بنابراین، نام آن در لیست بهترین گوشی های زیر آورده نشده است.
این گوشی های هوشمند شامل گزینه‌های زیر هستند:

  • ال جی جی 6 (LG G6)  
  • سامسونگ گلکسی اس 8 (Samsung Galaxy S8) و گلکسی اس 8 پلاس (+Samsung Galaxy S8)
  • موتورولا موتو جی 5 پلاس (Motorola Moto G5 Plus)
  • وان پلاس 3 تی (OnePlus 3T)
  • گوگل پیکسل (Google Pixel) و پیکسل ایکس ال (Google Pixel XL)
  • آیفون 7 (iPhone 7) و آیفون 7 پلاس (iPhone 7 Plus)

اندازه
از نظر اندازه ریزنقش‌ترین گوشی آیفون 7 اپل است در حالی که آیفون 7 پلاس و گلکسی اس 8 پلاس بزرگترین‌ها هستند. بنابراین همه نامزدهای بهترین گوشی های نیمه اول 2017 (به جز اس8، پیکسل و آیفون 7) در رده فبلت ها قرار می‌گیرند.
وزن
دو گوشی آیفون 7 و آیفون 7 پلاس به ترتیب سبک‌ترین و سنگین‌ترین موبایل را در لیست بهترین گوشی های نیمه اول 2017 به خود اختصاص می دهند. حتی اس 8 پلاس با آن قد بلندش، 15 گرم از آیفون 7 پلاس سبکتر است.
جنس بدنه
کیفیت ساخت این گوش ها بالاست و بدنه آنها از آلومینیوم، شیشه و پلاستیک ساخته شده اند. گلکسی S8 و +S8 دارای صفحاتی شیشه‌ای و فریمی از جنس آلومینیوم هستند. بدنه ال جی G6 نیز مشابه با پرچمداران سامسونگ است. قاب جلو و نیمه بالایی قاب پشتی گوگل Pixel از جنس شیشه بوده و مابقی بدنه آن از آلومینیوم است.
وان پلاس 3T و آیفون 7 و 7 پلاس بدنه‌هایی از جنس آلومینیوم دارند. در قاب پشتی موتو G5 پلاس نیز فلز آلومینیوم به کار رفته و فریم آن پلاستیکی است.
رنگ‌بندی
طیف گسترده‌ای از رنگ‌های متالیک و مات در بهترین گوشی های نیمه اول 2017 به کار رفته است. آیفون اپل بیشترین تنوع رنگ را در این لیست دارد. با این حال، هیچ‌کدام از این رنگ‌ها ویژه و منحصربه‌فرد نیستند.
اندازه صفحه نمایش
کمپانی‌های سازنده گوشی های هوشمند درحال رقابت حذف یا کم کردن هر چه بیشتر حاشیه های آن به طرز شگفت‌انگیزی هستند به طوریکه قاب جلو محصولات خود به وسیله نمایشگر به طور کامل در حال پوشانده شدن است. در این میان می توان سردمداران این انقلاب را گلکسی اس 8 و اس 8 پلاس سامسونگ دانست. حتی در نسخه کوچکتر این پرچمداران، شاهد اختصاص بیشتری به صفحه نمایش هستیم.
علاوه بر این، نسبت‌های عجیب و غریب صفحه نمایش نیز در حال گسترش است. معمولا در حالت عادی، نسبت 16 به 9 مناسب به نظر می‌رسد اما گلکسی اس 8 و اس 8 پلاس با نسبت 18.5:9 و ال جی جی 6 با نسبت 18:9 کمی غیر عادی به نظر می رسند. لذا همیشه نمی‌توان به اندازه‌گیری مورب نمایشگر یک گوشی به عنوان شاخصی برای اندازه کلی صفحه نمایش تکیه کرد.
رزولوشن صفحه نمایش
در این بخش در بین بهترین گوشی های نیمه اول 2017 چگالی نمایشگر گلکسی اس 8 و اس 8 پلاس، ال جی جی 6 و گوگل پیکسل ایکس ال بسیار بالاست.در این بین، وان پلاس 3 تی و آیفون 7 و 7 پلاس کمترین رزولوشن را دارند. اگرچه نمی‌توان به کیفیت نمایشگر آیفون ها ایراد گرفت.
نوع صفحه نمایش
سازندگان این گوشی های هوشمند از تکنولوژی‌های IPS و AMOLED در محصولات پرچمدار خود استفاده کرده‌اند.
گلکسی اس 8 و اس 8 پلاس ، وان پلاس 3 تی و گوگل پیکسل ایکس ال از تکنولوژی آمولد و گوش های آیفون 7 و 7 پلاس ، ال جی جی 6 و موتورولا موتو جی 5 پلاس از تکنولوژی آی پی اس بهره می برند.
صفحه نمایش حساس به فشار
اپل به عنوان اولین کمپانی سازنده تلفن همراه، تکنولوژی نمایشگر حساس به فشار اختصاصی خود را با نام 3D Touch در آیفون 6 اس (iPhone 6S) به کار برد و با عرضه iOS 10 عملکرد و کارایی آن را توسعه داد. در میان محصولات اندرویدی، سامسونگ در سری گلکسی اس 8 خود تکنولوژی حساس به فشار را توسط دکمه هوم در پایین صفحه نمایش به کار برده است. سایر گوش های منتخب نیز فاقد این تکنولوژی هستند.
صفحه نمایش HDR
سامسونگ و ال جی در پرچمداران خود از قابلیت صفحه نمایش HDR استفاده کرده‌اند اما تکنولوژی آنها با هم متفاوت است. تکنولوژی Dolby Vision در ال جی G6 با پشتیبانی از HDR 10 همراه است. S8 و +S8 نیز گواهی‌نامه Mobile HDR Premium را از UHD Alliance دریافت کرده و به «نمایشگر بی‌نهایت» مجهز شده‌اند؛ نمایشگری که توسط اکثر کارشناسان مورد ستایش قرار گرفته است.
صفحه نمایش خمیده
پرچمداران سامسونگ تنها محصولات در لیست بهترین گوشی های نیمه اول 2017 هستند که نمایشگری با لبه‌های خمیده داشته و این حس را به کاربر می‌دهند که تمام قاب جلویی گوشی آنها به وسیله صفحه نمایش پوشانده شده است.
مگاپیکسل دوربین
در این قسمت وان پلاس تی 3 با به‌کارگیری دوربین‌های 16 مگاپیکسلی در عقب و جلوی خود، گوی سبقت را در این قسمت از بقیه رقبا ربوده است. یعنی عکس‌های سلفی واضح‌تر. با این حال، فاکتورهای زیادی در کیفیت دوربین یک گوشی هوشمند تاثیر دارد.
دریچه دیافراگم دوربین عقب
گوشی های اس 8 و اس 8 پلاس به همراه موتو جی 5 پلاس بالاترین گشودگی دریچه دیافراگم را داشته و در نتیجه، عکس‌های گرفته‌شده با دوربین این محصولات روشن‌تر گوشی های نامزد شده در این لیست است.
دوربین دوگانه در عقب
از بین بهترین گوشی های نیمه اول 2017 تنها ال جی G6 و آیفون 7 پلاس هستند که از دوربین دوگانه بهره برده‌اند. پرچمدار ال جی از دوربینی با لنز واید در کنار دوربین استاندارد استفاده کرده اما آیفون 7 پلاس دارای لنزی با تکنولوژی تله فوتو (Telephoto) است که زوم اپتیکال 2 برابری را ارائه می‌کند.
قابلیت تثبیت اپتیکال تصویر (OIS)
دوربین گوشی های موتو جی 5 و پیکسل های گوگل فاقد قابلیت OIS هستند.
ظرفیت باتری
ظرفیت باتری به تنهایی تعیین‌کننده میزان طول عمر یک گوشی نیست. به عنوان مثال، صفحه نمایش بزرگتر، باعث تخلیه سریع‌تر باتری می‌شود. در این لیست، گلکسی +S8 و گوگل پیکسل XL جلوتر از سایر رقبا هستند. اما از سوی دیگر، نتایج تست‌های بنچمارک‌ها نشان می‌دهند که موتو جی 5 پلاس با ظرفیت 3000 میلی آمپر ساعت و وان پلاس 3 تی با ظرفیت 3400 میلی آمپر ساعت عملکرد بهتری را در زمینه طول عمر باتری داشته‌اند.
دکمه هوم
سری گلکسی اس 8، ال جی جی 6 و سری گوگل پیکسل مجهز به دکمه‌های هوم بر روی نمایشگر هستند.
موتو G5 پلاس و وان پلاس 3تی نیز دکمه‌هایی فیزیکی در زیر صفحه نمایش دارند. آیفون 7 پلاس مجهز به دکمه هوم خازنی و جامد است که در صورت فشرده شدن، بازخوردی لمسی دارد.
قابلیت شارژ سریع
همه محصولات اندرویدی در لیست بهترین گوشی های نیمه اول 2017 از قابلیت شارژ سریع پشتیبانی می‌کنند اما آیفون های اپل هنوز از این قابلیت بی بهره هستند.
قابلیت شارژ بیسیم
گلکسی اس 8 و اس 8 پلاس به همراه ال جی جی 6 تنها گوشی های این مجموعه هستند که کاربران قادر خواهند بود تا آنها را بدون اتصال به برق، شارژ کنند. البته قابلیت شارژ بیسیم تنها در نسخه عرضه‌شده در ایالات متحده‌ی ال جی جی 6 وجود داشته و کاربران سایر مناطق، از این ویژگی محروم هستند.
پردازنده
نسخه ایالات متحده سری گلکسی اس 8 سامسونگ مجهز به پردازنده اسنپدراگون 835 هستند در حالی که نسخه جهانی آنها، مجهز به چیپست اگزینوس 8895 هستند. با این حال هردو این پردازنده ها 8 هسته هستند.  پردازنده آیفون ها نیز اپل A10  و 4 هسته ای بوده که قابل رقابت با چیپست پرچمدار کوالکام است. سایر محصولات در لیست بهترین گوشی های نیمه اول 2017 نیز از پردازنده سال گذشته کوالکام اسنپدراگون 821 چهار هسته ای بهره برده‌اند. موتو جی 5 پلاس نیز به چیپست اسنپدراگون 625 هشت هسته ای مجهز است.
رم
اکثر پرچمداران اندرویدی از رم 4 گیگابایتی.بهره برده اند. نسخه پایین‌تر موتو جی 5 پلاس 2 گیگابایت رم دارد و وان پلاس 3 تی نیز مجهز به رم 6 گیگابایتی‌ست. آیفون 7 و 7 پلاس نیز به ترتیب از 2 و 3 گیگابایت رم بهره می برند که اگرچه به نظر مقدار حافظه آن کم است، اما با توجه به سیستم عامل سبکی که دارند، عملکردی مناسب از خود نشان داده‌اند.
حافظه داخلی
در مدل‌های پایه همچون ال جی جی 6، موتو جی 5 پلاس ، پیکسل و پیکسل ایکس ال و آیفون های اپل به 32 گیگابایت حافظه داخلی تجهیز شده است. از طرفی سامسونگ و وان پلاس مدل‌های پایه پرچمداران خود را با 64 گیگابایت حافظه داخلی عرضه کرده‌اند به جز ال جی و سامسونگ، سایر سازندگان محصولاتی با حافظه داخلی بیشتری نیز تولید کرده اند که به مراتب گران‌تر از نسخه پایه عرضه می شوند. بدین ترتیب در این لیست تنها آیفون 7 و 7 پلاس به حافظه داخلی 256 گیگابایت مجهز هستند.
حافظه جانبی
اگر به فضای بیشتری برای گوشی خود نیاز دارید، در میان این لیست تنها محصولات ال جی، سامسونگ و موتورولا این امکان را با قابلیت پشتیبانی از کار حافظه microSD فراهم آورده‌اند.
جک هدفون
اپل جک 3.5 میلی‌متری صدا را در آیفون 7 و 7 پلاس حذف کرده اما سایر پرچمداران به این قابلیت مجهز هستند.
داک PC
سامسونگ در زمان معرفی گلکسی اس 8 و اس 8 پلاس از داک DeX نیز رونمایی کرد که با قرار دادن موبایل درون آن، می‌توان گوشی را مانند یک کیس به مانیتور، ماوس و کیبورد متصل و محیط جدیدی را تجربه کرد.
هدست واقعیت مجازی
در این بخش تنها سری گلکسی اس 8 و گوگل پیکسل از قابلیت واقعیت مجازی بهره می‌برند. گوشی های سامسونگ از هدست Gear VR پشتیبانی می‌کنند و پرچمداران گوگل از هدست‌های Daydream View پشتیبانی می کنند. با این حال، طی تست‌های انجام‌شده، هدست سامسونگ عملکرد بهتری را از خود به نمایش گذاشته است.
دستیار صوتی
به جز اپل و دستیار سیری آن، بهترین گوشی های نیمه اول 2017 از گوگل اسیستنت به عنوان دستیار مجازی بهره می‌برند. در این بین، سامسونگ در کنار گوگل اسیستنت دستیاری به نام بیکسبی را نیز طراحی کرده و دکمه‌ای برای فراخواندن آن در لبه کناری گوشی قرار داده است. البته همه قابلیت‌های این دستیار صوتی هنوز عرضه نشده است.
سنسور اثر انگشت
گوشی هایی که دکمه هوم آنها جزیی از نمایشگر است، مجهز به سنسور اثر انگشت در قاب پشتی هستند گوش های گلکسی اس 8 و اس 8 پلاس ، ال جی جی 6 و پیکسل و پیکسل ایکس ال در این لسیت قرار دارند. اما بقیه گوشی های منتخب دکمه فیزیکی هوم دارند واز سنسور اثر انگشت در زیر این دکمه میزبانی می‌کنند.
اسکن عنبیه چشم
اگر بازکردن قفل گوشی با استفاده از سنسورهای بیومتریکی برای شما جذابیت دارد، باید بدانید گلکسی اس 8 و اس 8 پلاس از عنبیه چشمان شما برای ورود به گوشی استفاده می‌کنند. البته پیش از این، قابلیت اسکن عنبیه چشم در گوشی هوشمند ناموفق گلکسی نوت 7 (Galaxy Note 7) بکار رفته بود.
قابلیت تشخیص چهره
به لطف الگوریتم امنیتی جدید سیستم عامل اندروید 7 نوقا، همه محصولات مجهز به این سیستم عامل در لیست بهترین گوشی های نیمه اول 2017 از این قابلیت با نام Trusted Face بهره می‌برند.
سیستم پرداخت موبایلی
در این لیست موتو جی 5 پلاس با توجه به اینکه فاقد تکنولوژی NFC، از امکان پرداخت موبایلی بی‌نصیب است. در دیگر موارد، آیفون از اپل پی (Apple Pay)، جی 6، 3 تی و پیکسل ها از اندروید پی (Android Pay) و گلکسی اس 8 و اس 8 پلاس نیز از سامسونگ پی (Samsung Pay) پشتیبانی می‌کنند.
نرم افزار
موتو جی 5 پلاس، وان پلاس 3 تی و گوگل پیکسل اندروید نوقا را اجرا می‌کنند. پرچمداران سامسونگ و ال جی نیز به این سیستم عامل مجهز بوده اما با رابط کاربری مخصوص خود اجرا می‌شوند. آیفون ها نیز به iOS 10، جدیدترین سیستم عامل اپل مجهز هستند.
زمان و قیمت عرضه
همه موارد موجود در لیست بهترین گوشی های نیمه اول 2017 در ماه‌های اخیر عرضه شده‌اند. تاریخ عرضه پرچمداران سامسونگ جدیدتر از سایرین است و آیفون ها نیز قدیمی‌ترین هستند.
قیمت این گوشی های موبایل از 229 دلار (موتو جی 5 پلاس) تا 840 دلار (گلکسی اس 8 پلاس) در نوسان هستند. در این لیست، وان پلاس 3T با قیمت 439 دلار گزینه‌ای به‌صرفه نسبت به امکانات آن است و سایر رقبا، قیمتی مابین 650 تا 770 دلار دارند.

 

امتیاز و دیدگاه کاربران

۰

از

۵

0 نفر امتیاز داده‌اند

دیدگاه خود را درباره این مطلب بیان نمایید

نظری برای این مطلب ارسال نشده است

راهنمای خرید

راهنمای خرید
۱۴۰۲/۰۸/۰۸
راهنمای خرید
۱۴۰۲/۰۷/۰۳

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب مجله آترا تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.