راهنمای نهایی پلتفرم ها و کاربرد های مختلف آنها
پلتفرمها کلید ایجاد یک پایگاه خانگی متمرکز برای تمام فناوریهای بازاریابی و موارد دیگر هستند. ما این راهنما را گردآوری کردهایم تا همه چیز را در مورد پلتفرمها و کاربردهای مختلف آنها و اینکه چرا کسبوکار شما باید یکی از آنها را اتخاذ کند، به شما آموزش دهیم. خواندن این مقاله چند دقیقه بیشتر وقت نمی گیرد. پیشنهاد می کنیم به خواندن ادامه دهید تا بدانید پلتفرم ها چگونه کار می کنند و چگونه می توانند برای کسب و کار شما مفید باشند.
راهنمای نهایی پلتفرمها و کاربرد های مختلف آنها
پلت فرم چیست؟
پلتفرم ها شبکه ها را ایجاد می کنند (در مقابل محصولات یا خدمات). آنها اکوسیستم هایی هستند که تبادل اطلاعات، محتوا یا محصولات را بین دو گروه وابسته به هم، معمولاً تولیدکنندگان و مصرف کنندگان، امکان پذیر کرده و از آنها پشتیبانی می کنند.
مفهوم پلتفرم ها جدید نیست. در واقع، قدمت پلتفرمها به اندازه خود تمدن است. قدمت آن به بازارها و بازارهای روم باستان بازمیگردد. در سالهای اخیر، مراکز خرید به طور گسترده ای از این ابزار در کسب و کار خود بهره گرفته اند. به لطف رشد سریع فناوری، پلتفرمها عمدتاً دیجیتالی شدهاند.
پلت فرم ها چگونه کار می کنند؟
یک پلتفرم اتصال ابزارها، تیمها، دادهها و فرآیندها را در زیر یک سقف دیجیتال امکانپذیر میسازد. این هسته همه سیستمها است و به شما امکان میدهد تا با استفاده از یکپارچهسازی، همه ابزارهای مورد علاقه خود را یکپارچه وصل کنید. همانطور که همه ما به خوبی می دانیم؛ کسبوکارهای سنتی از مدل خطی کسبوکار پیروی میکنند. به این ترتیب که محصولات یا خدمات را تولید میکنند و با سایر کسبوکارها یا مصرفکنندگان معاملات انجام میدهند. این در حالی است که کسبوکارهای پلتفرم ثابت کردهاند که برای مصرفکنندگان و سرمایهگذاران به طور یکسان بسیار ارزشمند هستند.جالب است بدانید که از 10 شرکت برتر جهان از نظر ارزش بازار، 6 شرکت پلتفرم هستند. اپل، مایکروسافت، آمازون، آلفابت (گوگل)، فیس بوک و علی بابا.
پلتفرم ها تعامل و تراکنش بین گروه های وابسته به هم را امکان پذیر می کنند
این فعل و انفعالات مستقیم ذاتاً عرضه (از فروشنده، ارائهدهنده خدمات یا تولیدکننده) و تقاضا (از خریدار، جستجوگر خدمات یا مصرفکننده) را ایجاد میکند که به نفع هر دو طرف است. در حالی که مشاغل سنتی با ایجاد محصولات یا خدمات ارزش ایجاد می کنند، پلتفرم ها با فعال کردن این تراکنش ها ارزش ایجاد می کنند. این تراکنش معمولاً به این صورت است: موفقیت یک پلتفرم به بیش از این تراکنش ها بستگی دارد. پلتفرمها همچنین باید مصرفکنندگان و تولیدکنندگان را جذب کنند، امکان تطابق بین این دو گروه را فراهم کنند و فناوری مناسبی را برای کمک به معامله ارائه دهند. همه اینها در عین حفظ قوانین و استانداردهایی که از هر دو طرف و همچنین خود پلتفرم محافظت میکند، امکانپذیر خواهد بود.
مزایای استفاده از پلت فرم
مدل کسب و کار پلتفرم، تجارت و فناوری را همانطور که می شناسیم متحول کرده است. در اینجا به چندمزایا مهم به کار گیری پلتفرم ها و کاربردهای مختلف آنها اشاره میکنیم.
1. مدل های کسب و کار پلت فرم سریعتر رشد می کنند و مقیاس بهتری دارند.
پلتفرمهایی که از مدل کسبوکار پلتفرم پیروی میکنند میتوانند به سرعت رشد کنند یا مقیاس شوند، زیرا منابعی که ارزش ایجاد میکنند، مانند برنامهها، محتوا، ارائهدهندگان خدمات یا محصولات را ندارند. رشد آنها به منابع یا سرمایه بستگی ندارد.
2. مدلهای کسبوکار پلتفرم، جامعهای متقابل و خودکفا ایجاد میکنند.
پلتفرمهایی که از این مدل کسبوکار پیروی میکنند، از «اثرات شبکه دو طرفه» بهره میبرند. به این معنی که تقاضا از عرضه خریداران و فروشندگان، ارائهدهندگان و کاربران، یا سازندگان و مصرفکنندگان ایجاد میشود.
این معادل سرمایه گذاری تبلیغاتی کمتر (برای جذب خریداران یا فروشندگان) و بازاریابی دهان به دهان قوی تر است. همچنین یک وضعیت برد-برد ایجاد می کند که به کسب و کار پلت فرم و ارائه دهندگان خدمات یا فروشندگان اجازه می دهد از کاربران سود ببرند.
3. پلتفرم ها مشکلات اتصال و کارایی را حل می کنند.
از سال 2018 بیش از 7000 فروشنده فناوری بازاریابی در سراسر جهان وجود دارد. پلتفرمها مکان متمرکزی را برای ابزارها و برنامههایی ایجاد میکنند که صاحبان حرفه برای رشد کسبوکار، دسترسی به مشتریان و همکاری با تیمهای مختلف استفاده میکنند. زمان و انرژی دو چیز هستند که برای کسب و کارها مهم تلقی می شوند.پلتفرمهایی که از مدل کسبوکار پلتفرم پیروی میکنند، تبدیل به فروشگاهی یکجا برای فرآیندهای روزانه کاربر میشوند.
نمونه های مدل کسب و کار پلتفرم
پلتفرم ها در زندگی روزمره چگونه عمل می کنند؟ با کمال تعجب، شما مرتباً از پلتفرم های بیشتری از آنچه تصور می کنید استفاده می کنید. در ادامه نمونههای مدل کسبوکار پلتفرمی را بررسی کنیم که به درک شما از موضوع کمک میکند.
پلت فرم فیس بوک
به احتمال زیاد، متوجه نشده اید که فیس بوک یک پلتفرم است.
فیس بوک هیچ محتوای اصلی تولید نمی کند و صاحب رسانه ای نیست. با این حال، داده ها را جمع آوری می کند و درآمدهای تبلیغاتی زیادی را به ارمغان می آورد. فیسبوک با ایجاد مکانی سرگرمکننده و تعاملی برای ارتباط و اشتراکگذاری محتوا، یکی از تأثیرگذارترین پلتفرمهای امروزی را ساخته است. در حقیقت محتوای ایجاد شده توسط کاربران فیس بوک سایر کاربران فیس بوک را جذب می کند که محتوای بیشتری تولید می کنند و در نتیجه فرصت های کسب درآمد را برای خود پلتفرم ایجاد خواهند کرد.
پلت فرم آمازون
آمازون در حال حاضر بیش از 12 میلیون محصول را به بیش از 200 میلیون بازدید کننده منحصر به فرد در ماه می فروشد. این در حالی است که آمازون مالک اکثر محصولاتی نیست که می فروشند. در واقع این پلت فرم، موجودی شرکت های دیگر را می فروشد. این، امکان معاملات (آسان، سریع و ارزان) بین فروشندگان و خریداران را فراهم می کند.
نتیجه گیری
کسب و کار پلتفرم ها اقتصاد و نحوه انجام تجارت شرکت ها را متحول کرده است. آنها نه تنها مصرف کنندگان و تولیدکنندگان را گرد هم می آورند و یک شبکه ارزشمند ایجاد می کنند، بلکه مسائل ارتباطی و کارایی بی شماری را نیز حل
می کنند. اگر از ده ها ابزار بازاریابی استفاده می کنید، کار با یک پلتفرم را برای کمک به ساده سازی ابزارها، تیم ها، داده ها و فرآیندهای خود در نظر بگیرید. استفاده ار این ابزار دیجیتال به حدی عمومیت یافته است که شما به طور روزمره با انواع کسب و کارهای پلتفرم مواجه هستید.
امتیاز و دیدگاه کاربران
۰
از
۵0 نفر امتیاز دادهاند
قدرت
3.5
دیدگاه خود را درباره این مطلب بیان نمایید
مرتب سازی دیدگاه ها براساس:
جدیدترین دیدگاه ها
مفید ترین دیدگاه ها
دیدگاه خریداران
آیا این دیدگاه برایتان مفید بود؟
5
5